Jouw weg naar rust en stilte

Informatie en inspiratie over tinnitus, hyperacusis en ménière

Tinnitus en angst?

Angst, we kennen het allemaal wel. Maar hoe komt het nu dat tinnitus ons zo angstig en bezorgd kan maken en welk effect heeft deze angst op de geluiden die je hoort?  

Meer lezen

Van lijden naar leiden

Leer er maar mee leven? Steeds meer mensen hebben last van tinnitus en krijgen het advies om ermee te leren leven. Maar het kan anders! Vanuit eigen ervaring heeft Nicole een succesvolle methode ontwikkeld waardoor mensen weer kunnen genieten van de rust en stilte. Benieuwd naar haar verhaal? 

Meer lezen

Systemisch werken: op zoek naar verstoringen

Ons lichaam is een systeem dat, net zoals andere systemen, uit balans kan raken. Om de on(der)bewuste onderliggende oorzaak van deze verstoring(en) te achterhalen wordt tijdens de trajecten o.a. systemisch werken ingezet. Benieuwd naar wat het inhoudt? 

Meer lezen

De invloed van on(der)bewuste processen op tinnitus

Was jij je tijdens het lezen van deze pagina bewust van het feit dat je met je ogen knipperde of ademde? Van slechts 5-10% van ons gedrag zijn we ons bewust, terwijl 90-95% van ons gedrag onbewust is. 

Meer lezen

Mag het wat stiller?

Pijnlijke omgevingsgeluiden zoals huilende of lachende kinderen, servies dat op elkaar gestapeld wordt. Omgevingsgeluiden die voor veel mensen als hinderlijk, indringend of zelfs pijnlijk worden ervaren, ook wel hyperacusis genoemd. 

Meer lezen

Nicole Bekhuis: een wereldwijde zoektocht

De on- en onderbewuste triggers en mechanismen zijn soms moeilijk onder woorden te brengen, en daarmee ‘vaag’ en ongrijpbaar maar erg belangrijk in het proces om gebruik te maken van de neuroplasticiteit van ons brein en de weg naar een geruisloos, rustig en/of stil leven.

Meer lezen

Het effect van stress, spanning en druk op tinnitus

Uit onderzoek blijkt dat een week na je vakantie alle gunstige effecten alweer zijn verdwenen en dat veel mensen een ‘after holiday dip’ ervaren. Het uitgeruste gevoel en de nieuwe energie maken al snel plaats voor de stress, spanning en een gevoel van druk. 

Meer lezen

In de media | publicaties

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

(Online) Informatieavond
Twee keer per maand organiseren wij een (online) informatieavond waarin we jou meer vertellen over onze methode, de trajecten en de resultaten die zijn behaald. De avonden zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. De fysieke informatieavonden vinden plaats op onze locatie Op 'n Plas (Boekelerhofweg 75) in Enschede.

Persoonlijk intakegesprek
Onze tinnitusbehandelingen zijn altijd gericht op persoonlijk maatwerk. Om een advies te kunnen geven nodigen we je daarom graag uit voor een intakegesprek waarin we samen met je kijken naar jouw klachten, wensen en behoeften. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. 

Laat je gegevens achter en zet de eerste stap naar een geruislozer leven!

Meld je vrijblijvend aan!

Geef hier aan waarvoor je je wilt aanmelden:

Wij werken in onze trajecten met een effectieve methode die tinnitus bij 92% van onze deelnemers sterk heeft gereduceerd en bij meerdere mensen zelfs weggenomen.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden