Jouw weg naar balans

Informatie en inspiratie over tinnitus, hyperacusis en ménière

Systemisch werken: op zoek naar verstoringen

Ons lichaam is een systeem dat, net zoals andere systemen, uit balans kan raken. Om de on(der)bewuste onderliggende oorzaak van deze verstoring(en) te achterhalen wordt tijdens de trajecten o.a. systemisch werken ingezet. Benieuwd naar wat het inhoudt? 

Meer lezen

De invloed van on(der)bewuste processen op tinnitus

Was jij je tijdens het lezen van deze pagina bewust van het feit dat je met je ogen knipperde of ademde? Van slechts 5-10% van ons gedrag zijn we ons bewust, terwijl 90-95% van ons gedrag onbewust is. 

Meer lezen

Mag het wat stiller?

Pijnlijke omgevingsgeluiden zoals huilende of lachende kinderen, servies dat op elkaar gestapeld wordt. Omgevingsgeluiden die voor veel mensen als hinderlijk, indringend of zelfs pijnlijk worden ervaren, ook wel hyperacusis genoemd. 

Meer lezen

Nicole Bekhuis: een wereldwijde zoektocht

De on- en onderbewuste triggers en mechanismen zijn soms moeilijk onder woorden te brengen, en daarmee ‘vaag’ en ongrijpbaar maar erg belangrijk in het proces om gebruik te maken van de neuroplasticiteit van ons brein en de weg naar een geruisloos, rustig en/of stil leven.

Meer lezen

Het effect van stress, spanning en druk op tinnitus

Uit onderzoek blijkt dat een week na je vakantie alle gunstige effecten alweer zijn verdwenen en dat veel mensen een ‘after holiday dip’ ervaren. Het uitgeruste gevoel en de nieuwe energie maken al snel plaats voor de stress, spanning en een gevoel van druk. 

Meer lezen

In de media

Wij werken in onze trajecten met een effectieve methode die tinnitus bij 92% van onze deelnemers sterk heeft gereduceerd en bij meerdere mensen zelfs weggenomen.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden