Bij 92% van onze deelnemers hebben we tinnitus sterk gereduceerd en bij meerdere mensen zelfs weggenomen.

Bekijk de ervaringen van onze deelnemers

Regelmatig vragen mensen ons wat we precies doen en hoe we die prachtige resultaten bereiken. Altijd zijn onze trajecten maatwerk; ze worden heel specifiek, ook voor jou, samengesteld op basis van een in de loop van de jaren zorgvuldig ontwikkelde methode. Het beste beeld van onze trajecten en welke resultaten ze geven krijg je daarom ook van onze oud-deelnemers. Daarbij staan we in goede en nauwe verbinding met een audiologisch centrum en KNO-artsen.

Aad

"Na het traject ben ik veel positiever, energieker en heb veel meer rust." 

Renee

"Na een lange zoektocht kwam ik uit bij de Tinnitus Academy"

Lees meer ervaringen

Maike                                                                                       Meer rust en minder geluid       

Maike nam deel aan een groepstraject en met succes; haar geluid is sterk gereduceerd en veel minder aanwezig.
 
“Deze week is diepste kern veranderd. Dit klinkt mogelijk vaag, dus daarom zal ik het proberen uit te leggen. In het groepsproces werd ik door Nicole meegenomen in de theorie van hoe het brein en het stress systeem rondom tinnitus werkt. Dit inzicht krijgen was van wezenlijk belang om te begrijpen waardoor tinnitus niet een hoorbare klacht is, maar een symptoom die de taal (toon) is van wat mijn brein produceert. De toon was bij mij aanwezig om mij te vertellen wat er aan de hand is en wou mij een signaal geven om dit te veranderen.
 
De individuele processen met de verscheidene specialisten gaven mij het inzicht waardoor mijn schrik en stress systeem, zelf als vanaf jonge leeftijd, aanstonden. Hier was ik aan gewend geraakt en dit was dus mijn normaal en zag ik dit niet als overbelasting en stress.

De gehele week was ontzettend goed afgestemd op mijn persoonlijke wensen en behoeften. Door de doortastende, liefdevolle en eerlijke houding van Nicole en haar team heb ik deze week als ‘life changing’ ervaren. De setting van de Tinnitus Academie is fantastisch; de locatie is geweldig, de verzorging overweldigend. Kortom een aanrader om je hierin onder te dompelen en te leren kijken en luisteren naar jezelf.
 
Mijn toon was voor het volgen van het traject een dagelijks hinder, maar na het traject is het een kompas geworden, een raadgever. Mijn toon is flink gereduceerd en is veel minder aanwezig. Niet alleen rondom mijn tinnitus (toon) ervaar ik meer rust, maar ik ervaar in zijn geheel meer innerlijke rust. En dat is wat ik bedoel met ‘de kern is veranderd’.
 
Ik ben dankbaar dat ik deze week heb mogen ervaren!

Fokkien, 49 jaar                                                                     Mijn bijzondere reis

Mijn bijzondere reis 

Nadat ik in mei 2020 bewust werd van mijn tinnitus ben ik, net als jij nu, aan het zoeken geslagen. De medische behandelingen leverden mij te weinig op. Bij het zoeken kwam ik terecht bij Nicole en haar Tinnitus Academie. Tijdens de intake voelde dit gelijk goed. Nee, er is geen pasklaar antwoord om je tinnitus te verminderen, maar er kan wel aan gewerkt worden, zodat je het antwoord zelf kan vinden. In september was het dan zover. Geplaatst in een groepstraject, omdat ik dat zelf prettig vond. Het was het begin van een bijzondere reis. Vier dagen lang terug naar jezelf. Wie ben je eigenlijk en waar ligt je kracht? Misschien was het wel een (her)ontdekking van mezelf. Met hulp van een kundig team met prachtige mensen is er voor mij veel duidelijk geworden. Het was af en toe confronterend, maar ik heb me ook zeker verwonderd over de bewustwording! Niet zweverig, altijd nuchter en met twee voeten op de grond. Ik heb de weg teruggevonden naar mezelf, en dat doet ook wat met het geluid in m’n hoofd. Het is er nog, maar ik kan er goed mee omgaan. Het grootste deel van de huidige dagen ben ik er niet eens bewust meer van en heel af en toe is het echt stil. Dan maak ik een vreugdedansje en geniet van dat moment. ‘Heb vertrouwen’, is me op het hart gedrukt, en dat brengt me elke dag verder de goede kant op. Mooie pure mensen heb ik ontmoet, een verbinding voor het leven. Geen moment spijt…..

Jan Bart Boerwinkel, 47 jaar, Leuth                                  Verplaatst naar mijn hart

‘Boekelo’ stond er al een hele tijd in mijn agenda. Zeven letters, waar ik me aan vasthield, zeven letters van hoop. Vanwege de lockdown duurde het even voordat ik daadwerkelijk mocht afreizen naar de Tinnitus Academie voor een groepstraject, maar ineens was die dag daar toch. Meteen al bij binnenkomst voelde ik me op mijn gemak. Kwam dat door het vrolijke en warme welkom dat Nicole mij gaf? Of was het de zorgvuldig samengestelde groep die me direct omarmde en me meteen een gevoel van veiligheid bood? Of toch de fantastische accommodatie, midden in het verstilde coulissenlandschap?
 
Ik denk dat het de excellente combinatie is van al deze zaken. Nicole heeft er goed over nagedacht: alles klopt! Nicole en haar team zijn werkelijk top. Zonder uitzondering zijn het schatten! Iedereen werkt niet alleen vanuit zijn of haar expertise, maar ook vanuit het hart, met een voelbare gedrevenheid; en juist dat maakt het verschil.
 
Denk echter niet dat alles ‘idyllisch’ was: tijdens de vier dagen ben ik diepgegaan. Een ware confrontatie met mezelf en mijn tinnitusklachten. Het heeft me wel bij mijn eigen ‘Zelf’ gebracht, het heeft mijn innerlijke Bron weer laten stromen. Het heeft me doen huilen én doen stralen van geluk en blijdschap. Ook weet ik nu hoe tinnitus kan ontstaan, hoe ik het in stand houd en wat ik er (dus) zelf aan kan doen. Al tijdens de dagen in Boekelo waren er een paar stille momenten: de irritante ruis in mijn linkeroor zweeg tot tweemaal toe. Wat weer leren varen op je eigen kompas allemaal kan doen!
 
Mijn traject is na die vier dagen wat mij betreft niet afgerond. Met de verworven inzichten, de verkregen handvatten en het nieuwe en fijne gevoel in mijn lijf mag ik de komende tijd verder aan de slag. Hoewel de tinnitus nog niet weg is, ervaar ik steeds vaker rust in mijn hoofd en is er af en toe een moment van stilte. Stilte, waar ik acht maanden lang alleen maar van kon dromen, is nu weer onderdeel van mijn realiteit. En dat geeft hoop, dat biedt perspectief voor een geruisloze(re) toekomst.  
 
‘Boekelo’ is daarmee voorgoed verplaatst van mijn agenda naar mijn hart.

Geurt, 62 jaar                                                                         Experience of life

Geurt Trip, 62 jaar en werkzaam als vakspecialist Incident Bestrijding Gevaarlijke Stoffen/Stralingsdeskundige bij de Brandweer heeft begin dit jaar deelgenomen aan één van onze duo trajecten. Hij deelt hier zijn ervaring met jou.
 
“Bij 92 van onze deelnemers hebben we tinnitus sterk gereduceerd en bij meerdere mensen zelfs weggenomen.” Volgens Geurt en wellicht vele anderen moeilijk om te geloven of het waar kan zijn, want zal er dan echt een uitweg zijn?
 
Geurt: “Na een zoektocht en bezoek aan vele medisch-specialisten, instellingen en gehoorcentra was de uitkomst telkens hetzelfde; we zien bij u een gehoorverlies in de hoge tonen welke wellicht van invloed op-/de oorzaak zou kunnen zijn van uw tinnitusklachten, maar we kunnen niet zoveel voor u betekenen. Met andere woorden: leer er mee te leven.”
 
Sinds een aantal jaren had Geurt een hoge pieptoon in zijn hoofd die hij zelf niet kon linken aan een gebeurtenis of voorval, maar door de jaren heen was de pieptoon steeds prominenter aanwezig. Geurt: “Het geluid was zo sterk aanwezig dat ik op het laatst mijn dagelijkse werkzaamheden niet langer goed en geconcentreerd kon uitvoeren. Op een schaal van 10 gaf ik deze monotone-piep, die de hele dag aanwezig was, een 8 met een geluidssterkte van circa 75dB(A), dit is vergelijkbaar met iemand die hard praat. Alleen tijdens mijn slaap nam ik het geluid niet bewust waar.” 
 
“Via, via kwam ik in contact met de Tinnitus Academie en vanaf het eerste telefoongesprek voelde dit goed. Na het intakegesprek had ik het volste vertrouwen dat men hier iets voor mij zou kunnen betekenen. Begin april heb ik een driedaags duotraject gevolgd. Ik kan een poging doen om te beschrijven wat dit veelzijdige maatwerk traject, waarbij verschillende specialisten aanwezig zijn precies inhoud, maar dan mis ik de essentie. Het is een ervaring die je zelf zal moeten ervaren, je moet ervoor openstaan en de confrontatie met jezelf durven aangaan om uiteindelijk aan de slag te gaan met alle aangereikte adviezen en oefeningen.” 
 
“Maar hoe kan ik het dan wel omschrijven? Het is in ieder geval geen wazige cursus of vage verhalen, maskeringen van klachten of zalfjes die voor iedereen dezelfde uitwerking hebben. Het is 100% maatwerk en concreet. Je moet met jezelf aan de slag, waarbij je op een ongelooflijk fijne, integere en deskundige manier begeleidt en gecoacht wordt door de specialisten.”
 
En nu? 
“Het was een ‘Experience of life’, betere woorden kan ik hiervoor niet vinden en ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren. Gaaf, puur, oprecht, zo confronterend met ‘de olifant in jezelf’, je onderbewustzijn, je eigen ik. Zo intens, zo vol van gunning en overtuiging en het belangrijkste: waar ik mijn geluid eerder nog een 8 gaf, ligt dat getal nu tussen de 1 en 3. De klachten zijn significant minder en er zijn zelfs momenten dat ik mezelf afvraag of ik het geluid überhaupt nog hoor en daarnaast bruis en straal ik weer van de energie.”

Peter, 50 jaar                                                                         Het was een eyeopener

Na een fikse oorontsteking in 2012 kreeg ik tinnitusklachten. Deze klachten bleven bestaan en zijn in de loop van de jaren verergerd. In 2018 namen de klachten zo heftig toe, dat ik mijn werk niet meer kon uitvoeren. 24 uur per dag was er een hele scherpe hoge pieptoon aanwezig, waardoor vermoeidheid, een concentratiestoornis en slaapproblemen ontstonden. Daarnaast was er ook angst dat de klachten nog erger zouden worden en ik het geluid niet meer aan zou kunnen. Kortom: een negatieve spiraal. 

Na vele bezoeken aan de huisarts, KNO-arts, maatschappelijk werkers en psychologen heb ik, na een tip van een familielid om het symposium te volgen, de stap naar de Tinnitus Academie gezet. Daar kreeg ik informatie die ik eerst op me heb laten inwerken, maar na een terugval in oktober 2020 heb ik wederom contact opgenomen met de Tinnitus Academie en de stap genomen om een traject te gaan volgen. 

Het traject was zeer intensief, vermoeiend, maar zeker zeer verhelderend. Een ‘eyeopener’ en bijzonder om mee te maken. Het traject heeft mij andere inzichten gegeven om met het geluid om te gaan. Het geluid is nog steeds aanwezig, maar ik kan volmondig zeggen dat ik, door het volgen van het traject, er beter mee kan omgaan.

Monique Bechtold, 56 jaar                                                  Mijn gehoor is verbeterd

Voor het traject had ik ernstige tinnitusklachten. Ongeveer 23 jaar had ik er last van waarvan de laatste paar jaren ernstig met een wisselend gehoor. Tijdens het traject werd me duidelijk dat ik mijn levensstijl drastisch moest gaan omgooien anders zouden deze klachten aanhouden. Eigenlijk had ik een schop onder mijn kont nodig, maar zo is het wel. Veel dingen die ik eigenlijk wel wist, negeerde ik en ik ging maar door met mijn drukke leven, zonder te focussen op de mooie dingen uit het leven en te luisteren naar mijn gevoel. Altijd maar die ballen hooghouden om mijn gezin als alleenstaande moeder draaiend te houden, voor een carrière gaan en allerlei studies tussendoor volgen.
 
Verder had ik nooit gewerkt aan de ballast die nog in mijn onderbewustzijn verstopt zaten. Tijdens het traject werd hieraan gewerkt en ben ik mij weer bewust geworden van de dingen die speelden en realiseerde ik dat ik mijn levensstijl moest gaan veranderen. 
 
Nu 2 maanden later sta ik relaxter in het leven en mag ik weer genieten van de mooie dingen. Dit heeft ook direct invloed op mijn omgeving. Heel mooi om te zien. Verder had ik altijd een onrustig gevoel en dat is weg. Mijn tinnitus is er nog steeds, iets minder dan voor het traject en op sommige dagen durf ik bijna te zeggen dat het rustig is. Mijn gehoor is verbeterd, de druk is van mijn oren af. Heel af en toe komt het nog terug.
 
Ik ben er nog niet, dat kan ik niet in een paar maanden veranderen, maar daar werk ik aan met de handvaten die ik heb meegekregen tijdens het traject. De locatie is schitterend en het eten is lekker. Het voelde als vakantie.

Leonie, 29, Hengelo                                                             Volumestand van een 9 naar een 4 

Ik ben Leonie, 29 jaar en woonachtig in Hengelo samen met mijn vriend. 

Ik kreeg last van oorsuizen in 2014: dat was voor mij een heftig jaar waarin veel gebeurtenissen samenkwamen en ik niet lekker in mijn vel zat. Ik kon het geluid niet verwerken en raakte wel eens in paniek, vooral ’s avonds en ’s nachts wanneer het stil was en ik vooral gefocused was op deze pieptonen. Soms kon ik mijn hoofd wel tegen de muur beuken. Ik voelde mij wanhopig en machteloos, ik had er zelf totaal geen invloed op. 

Ik ben in deze periode direct naar de huisarts gegaan, toen zijn de ‘normale’ onderzoeken gestart: oren uitspuiten, bloeddruk opmeten, gehoortest gehad. Hier kwamen geen bijzonderheden naar voren. Ik ben doorverwezen naar de KNO-arts. In dezelfde periode ben ik gestart met EFT (emotional freedom therapie), omdat ik mijn emoties niet meer onder controle had. De therapie had positief effect op mij, dat ik situaties beter kon relativeren en mijn emoties wat beter onder controle leek te hebben. Echter mijn oorsuizen bleven onveranderd. In de jaren daarna, van 2014 tot 2018 kwam ik in een bepaalde modus: ik heb oorsuizen, ik zal ermee moeten leven. Over het algemeen lukte dit mij wel aardig. Ik had geen paniek, ik had vrijwel geen hinder van mijn oorsuizen in het dagelijkse leven met werken, sporten en genieten van vrije tijd. 

Tot ik in 2018 tegen een burn-out aanliep: ik zat helemaal in de knoop met mezelf. Met als gevolg, dat mijn oorsuizen van volumestand 4 naar 9 stegen. Gelukkig voelde ik een enorme drang om te willen veranderen en dit heb ik direct gedaan door een coach in te schakelen. Ik heb geleerd om dichtbij mezelf te komen, om te handelen vanuit mijn gevoel en mijn normen en waarden. 

Na een paar maanden heb ik ‘mijn leven’ weer opgepakt en heb daarbij ook keuzes gemaakt om het anders in te richten. Echter de oorsuizen bleven op hoog volume doorgaan en stonden steeds meer op de voorgrond: ik kon mij minder concentreren, mijn dagen waren effectief tot 15:00 en daarna zakte ik als een plumpudding in elkaar! Maar waar moest ik beginnen? 

Ik raakte er meer van overtuigd dat mijn oorsuizen een psychosomatische klacht was. Ik ben weer naar de huisarts gegaan en zij raadde mij de Tinnitus Academie aan. Ik heb gekozen voor het groepstraject en dit heb ik in november 2020 gevolgd. 

 De behandeling was gericht op tinnitus, dat was de gezamenlijke verbintenis die we als groep met elkaar hadden. Maar de tinnitus stond niet centraal. Iedereen uit de groep had oorsuizen, maar de oorzaak bij iedereen was anders. De behandeling was gericht op het zoeken naar die oorzaak bij jezelf in diepere lagen. Het was een zeer professionele, laagdrempelige, vertrouwelijke omgeving waarin gelukkig de humor ook zeker wel aanwezig was om zware situaties te kunnen relativeren.  

In de week van de behandeling heb ik mezelf ‘ontleed’ tot op het bot bij wijze van spreken. Het was een enorme confrontatie met mezelf. Het is moeilijk om deze week samen te vatten wat het mij heeft gebracht, want de ervaring is eigenlijk niet te beschrijven. Soms dacht ik: ‘Het lijkt wel magie’, de gevoelens die tijdens bepaalde oefeningen naar boven kwamen. Het heeft mij veel inzichten gegeven. Ik heb nu helder dat ik degene ben die mijn eigen grenzen aangeeft, naar anderen, maar vooral naar mezelf wat ik op dat moment wel of niet aankan. Ook van de andere deelnemers van de groepsbehandeling heb ik veel geleerd, bijvoorbeeld ‘Dansen is gratis!’  In een paar minuten lukt het mij om de spanning los te laten en het meest belangrijke: mijn oorsuizen te vergeten!

Tijdens het traject heb ik even ervaren dat het volume van mijn oorsuizen was gedaald tot bijna een minimum. Ik heb wél invloed en sta niet machteloos. Alles is een bewustwording, welk gevoel heb ik erbij, waar voel ik het, wat betekent het. Een ander positief resultaat is dat de paniek en hoog opkomende emoties zijn afgenomen als ik over mijn oorsuizen denk of praat. Waar ik eerder aangaf dat oorsuizen mijn leven beheerste met een 9, geef ik het momenteel een 4. Het gaat nog een beetje met vallen en opstaan, maar ach ‘Een koe eet je ook niet in één keer op’ aldus Nicole! 

Arjan van Oostenbrugge, 57, Den Haag                            Soms is de toon helemaal weg

Mijn naam is Arjan van Oostenbrugge. Ik ben 57 jaar en woon in Den Haag. 

Al sinds ik mij kan herinneren heb ik een ruis in mijn rechteroor. Mijn KNO-arts had hier een verklaring voor, namelijk dat er een bloedvat vlak langs mijn trommelvlies liep en dat zou de ruis veroorzaken. Ik heb dit een lange tijd voor waar aangenomen, totdat er ook andere tonen bijkwamen en de ruis heel hard werd. Vanaf 2018 werd het steeds erger en maakte ik mij grote zorgen of ik mijn werk als docent nog wel zou kunnen uitvoeren als dit zo zou doorgaan.

Ik droeg al een geruime tijd een gehoorapparaat en ben gaan informeren bij mijn audicien. Hij verwees mij naar een KNO-arts om dit te bespreken. Ik werd ook steeds vaker duizelig en dacht aan Ménière. De arts wist mij te overtuigen van mijn ongelijk en maakte mij duidelijk dat er aan de tonen niets gedaan kon worden anders dan wat er in de literatuur over geschreven staat. Hij gaf mij twee titels mee om te bestuderen.  

Na de boeken gelezen te hebben en me de oefeningen had eigengemaakt, leek het even goed te gaan. De tonen waren niet minder, maar ik ging ermee om. Kort daarna werd het weer heviger. Mijn angst en zorgen groeiden en werd ik er niet leuker op. Er moest meer zijn, want dit kon zo niet langer. Ik kwam terecht op de website van de Tinnitus Academie en was meteen nieuwsgierig. Hier werden dingen gesteld die mij zeer aanspraken. Vervolgens heb ik mij aangemeld en een zeer prettig intakegesprek volgde al snel. Hier begon mijn proces tot herstel. 

Gedurende het traject heb ik mij volledig overgegeven aan de aanwezige expertise en de diverse professionals die hun kennis deelden. Stuk voor stuk fantastische mensen die de juiste vragen stelden en het proces van herstel bij mij deed versnellen.

Het is bijna wonderlijk om te zeggen, ik moest er zelf ook aan wennen, dat mijn tonen nagenoeg weg waren (en op sommige dagen helemaal). Slechts heel in de verte hoorde ik nog iets. Ik realiseer mij dat het proces nog niet geheel is afgerond en dat ik er middenin zit. De dagen dat de tonen weg zijn geven mij enorme energie en creativiteit. Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug en heb er vertrouwen in dat dit proces goed blijft verlopen. Ik heb rust en hoor nu ook beter.

Frank                                                                                       'Zeer compleet'

Het traject wat ik bij de Tinnitus Academie heb beleefd kan ik iedereen van harte aanbevelen. Het team, onder leiding van Nicole is professioneel en zeer kundig. De gedrevenheid van de meewerkende medici, de verschillende behandelmethodes en de effectiviteit maken de cursus een succes. De goede sfeer, de setting waar het plaatsvindt maar vooral de persoonlijke aandacht en benadering maken het allemaal zeer compleet. De dagen zijn intensief, vol met (duidelijke) informatie, gespecificeerde kennis (over tinnitus en wat er allemaal bij komt kijken), gerichte opdrachten en heldere communicatie. Sommige onderdelen kunnen best wel confronterend zijn maar alles is bespreekbaar. Er wordt een gevoel gecreëerd dat je er niet alleen voor staat en gezamenlijk bereik je wel een doel en dat is wat je wilt.  
Een open en eerlijk voorgesprek (intake) en een goede nazorg maken “de beleving” compleet.  

Arjan, 48 jaar                                                                         Verwezen door Neuroloog

Ik ben Arjan, 48 jaar

Voordat ik oorsuizen kreeg had ik eerst al een half jaar lang last van nekpijn aan de rechterkant en oorpijn aan de linkerkant.

Toen ik, na het werk, in april 2019 van de motor afstapte en mijn helm afdeed, had ik ineens een harde suis in mijn hoofd/oor met name toen nog aan de linkerkant. Erg irritant en ik werd er helemaal gek en nerveus van. 

Ik ben bij de huisarts geweest, heb een aantal KNO-artsen gezien, een tweetal kaakchirurgen, neurologen, cardioloog en fysiotherapeuten speciaal gericht op kaak en kaakspieren. Ik heb zelfs een MRI van de hersenen laten maken, CT scans van de oren/hals etc. en ook nog foto’s van de kaak. Geen afwijkingen gevonden. 

Ik ben door de neuroloog en huisarts terechtgekomen bij de Tinnitus Academie. Zij adviseerden me omdat er lichamelijk niets afwijkends te vinden was. Ik ben gelijk gaan informeren en heb een intakegesprek aangevraagd. Ik had na het gesprek een goed gevoel gekregen bij de Tinnitus Academie. Hun theorie over het ontstaan van tinnitus klonk erg logisch en heb toen ook besloten om een traject te gaan volgen, ook wel met het idee, baat het niet, dan schaadt het niet.  

Het traject heb ik als erg bijzonder ervaren. Ik heb het traject in groepsverband gevolgd, vier dagen lang. De dagen waren erg intensief. Het traject haakte naadloos in elkaar en er was aandacht voor de neuroplastische benadering en een integrale tinnitus aanpak door bijvoorbeeld het psychische aspect van de oorzaak van tinnitus mee te nemen. Ik was er heilig van overtuigd dat mijn oorsuizen een lichamelijke oorzaak was. Ik was voor het traject alleen maar bezig met dat verschrikkelijke oorsuizen. Ik werd er helemaal gek van. Ik googelde me ook helemaal suf om te zoeken naar mogelijke oorzaken. De verschillende sessies gedurende het traject waren erg leerzaam en hebben me een heel ander inzicht gegeven over het ontstaan van oorsuizen/tinnitus. Ook het delen van de verschillende ervaringen met de andere deelnemer(ster)s was fijn. Mensen die ook tinnitus hebben, tonen veel meer begrip. Ik heb heel goede dagen gehad in een heel fijne groep, met erg deskundige specialisten die me uit een vicieuze cirkel van zoeken, zoeken, zoeken naar mogelijke oorzaken hebben gehaald en me veel meer naar een innerlijke rust hebben gebracht. 

Het traject heeft me veel meer innerlijke rust gegeven en geleerd te accepteren dat ik op dit moment oorsuizen heb en het niet helpt als ik er continu over pieker en zoek naar mogelijke oorzaken. Ik doe weer dingen die goed voor me zijn en ik zie weer positief de toekomst tegemoet. De sleutel tot genezing ben ikzelf.  

Voor het traject was ik bijna radeloos, werd gek van het gesuis, het beheerste mijn hele leven. Na het traject werd ik een heel ander mens. Ik accepteerde het oorsuizen en ging van daaruit weer de dingen doen die ik leuk vond. Ik ben nu een aantal maanden verder en kan zeggen dat het gesuis gemiddeld genomen veel minder is geworden en lang niet meer zo hinderlijk aanwezig is. Het beheerst mijn leven niet meer. Ik doe weer de dingen die ik leuk vind, slaap weer goed, sta weer positief in het leven. Ik zou iedereen willen aanraden die tinnitusklachten heeft en bij wie geen lichamelijke afwijkingen gevonden zijn, om een traject te volgen bij de Tinnitus Academie. Het gaat je echt een duw in de goede richting geven.

Nicole en je team: Nogmaals bedankt! 

Ingrid                                                                                       'Vol vertrouwen'

Van totale wanhoop naar vol vertrouwen

In januari 2020 werd ik ’s-morgens wakker met een piepje in mijn hoofd.  Het leek op dat moment nog niet zoveel voor te stellen. Echter dit piepje groeide in de loop van die week uit tot een enorm orkest! En ik de enige was die dat hoorde.

Als mensen mij vroegen: “Hoe hard is de piep op de schaal van 0 tot 10?”, was steevast mijn antwoord: “Het geluid is een 12!” Soms ging het zo hard dat ik letterlijk de haren uit mijn hoofd heb getrokken.

Na diverse bezoeken aan de huisarts en KNO-artsen kreeg ik het antwoord dat ik hiermee moest leren leven. Ik was totaal uit het veld geslagen en ben drie maanden lang vanuit mijn huiskamerstoel naar mijn bed gekropen  en vice versa, omdat ik niet meer kon functioneren. 

Uiteindelijk kreeg ik een tip om contact op te nemen met Nicole Bekhuis van de Tinnitus Academie.  Bij Nicole en haar team heb ik een intern traject gevolgd van 4 dagen in groepsverband.  

Het waren 4 fantastische dagen waarin ik ontzettend veel geleerd heb over de oorzaak van tinnitus.  Waar komt het vandaan, wat er precies in je hoofd gebeurt en belangrijker nog, hoe kun je het geluid terugbrengen naar een acceptabel niveau. Als ik mijn geluid vandaag een cijfer zou moeten geven, dan geef ik het een cijfer 2. Soms betrap ik mezelf erop dat ik het geluid “aan het zoeken” ben. 

Nee, tinnitus ontstaat niet zomaar plotseling van de ene op de andere dag. Het is een proces dat al jaren gaande is in je lichaam en uiteindelijk zijn uitweg vindt . Als je bereid bent op zoek te gaan naar de oorzaak van je tinnitus dan ben ik ervan overtuigd dat het geluid  bij iedereen zal verminderen of zelfs zal verdwijnen.

Ik zeg wel eens gekscherend dat iedereen zich zou moeten aanmelden bij de Tinnitus Academie nog vóórdat je tinnitus krijgt. Maar als je het dan toch krijgt, dan gun ik iedereen het traject bij Nicole en haar team. Ik heb een mooi en rijk gevulde rugzak waarmee ik vol vertrouwen mijn tinnitus helemaal kan laten verdwijnen .  

Het was een heel mooie vierdaagse reis en ik ben van wanhoop naar vol vertrouwen  gegroeid!

Bart Dinkelman, 57 jaar                                                       'Fantastisch'

"...En indrukwekkend was het...en is het nog steeds..."

Aangenaam: Bart Dinkelman, 57 jaar, gelukkig getrouwd en 2 kinderen.
Houd o.a. van natuur (wandelen), kleur, fotografie, symmetrie,  doe-het-zelven en ben fanatiek survivalrun-atleet.

Ik loop ongeveer 10 jaar met Tinnitus. Dit heeft zich in de loop der jaren naar mijn beleving geïntensiveerd. Daarnaast heeft de hoge piep zich tussen de oren van links naar rechts verplaatst. “Het zit dus echt tussen de oren”.

Bij de Tinnitus Academie in Enschede ben ik een traject gaan volgen gebaseerd op de Bekhuis-methodiek.

Mijn motivatie was vooral de angst dat er een niet leefbare situatie zou kunnen ontstaan. Klink nogal zwaar maar zo dacht ik er wel over. 

Na KNO-artsen, gehoortesten, accupunctuur, wang/kaak massage, MRI-scan gehoororgaan en een vermoeidheid/duizeligheid onderzoek kwam ik eind vorig jaar in contact met
Nicole Bekhuis.

In voorbereiding op het intakegesprek een aantal vragenlijsten ingevuld. N.a.v. het intakegesprek heb ik voor een individueel traject gekozen. Ik vond het programma er indrukwekkend uitzien.

En indrukwekkend was het……..en is het nog steeds.

Je onbewust en onderbewustzijn. Voor mij een onontgonnen gebied. Maar een enorme gereedschapskist vol tools. En dat die tools aanspreekbaar zijn in die paar intensieve dagen is wel gebleken. Nog steeds ongelooflijk!

Wat een opluchting. De verwerking is haast niet te bevatten. Wat overkomt me allemaal. Wat een rijk medium. Je krijgt in korte tijd zoveel mee!

Het wordt best lang stuk maar toch nog even een kleine sportervaring delen een dag na het traject.

Op het programma stond: Inlopen, kano, brugklim onderdoor, tempo-lopen, brugklim langszij, berg-duurloop, kano, brugklim onderdoor, uitlopen.

Hard lopend langs de Berkel voerden mijn gedachten naar de afgelopen dagen. Mijn ademhaling leek tot rust te komen. Langere diepere halen….. Voelde mijn benen niet meer. Maar ik ging wel degelijk hard vooruit. Alsof ik zweefde……..het koste ook geen enkele moeite…..Wat een rust…..Huuh, ben ik hier al?

Tijdens het sporten stal ik mijn kano tijdelijk achter enorm grote populieren. Ik krijg altijd een respectvol, warm gevoel bij deze oude reuzen. Alsof ze je groeten met hun zware, rustgevende stem met jaren aan ervaring…… big smile.

Op de Lochemse berg kwam ik in een hele krachtige trans-fase. Althans, ik denk dat het zoiets is. Op de grond zag ik kleurrijk blad op de grond liggen tijdens de run naar boven de heuvel op. De bladeren komen ineens heel sterk naar voren. De donkere bleven laag liggen en de licht gekleurde bladeren begonnen op te stijgen. Een bijzondere ervaring!
Ik krijg er zo weer kippenvel van.

Het leek zelfs even tijdens het klimmen dat door kracht, de concentratie, de bloed stuwing de opkomende verzuring verminderde…. Fantastisch toch?!

Josje, 60 jaar, Nijmegen                                                      'Ik voelde me fitter, ontspanner en blijer'

Per toeval kwam ik erachter dat er een Tinnitus Academie bestaat. Vol enthousiasme ging ik naar mijn intake in Enschede waar ik geen concrete antwoorden kreeg. Dus daar zat ik weer in mijn auto met mijn tinnitus en frustratie. Uiteindelijk heb ik met mijn bedrijfsarts overlegd. Hij had ook nog nooit van gehoord van de Tinnitus Academie, maar vond dat het concept er goed zag. Ik ben met mijn werkgever overeengekomen dat ik deze week in tijd terug zou krijgen. Ik heb me opgegeven!!

Wat een week! In het eerste uur theorie werd me duidelijk dat “je jezelf ziek kan maken!” En het mooie is dat je jezelf ook beter kan maken!! Ik werd steeds nieuwsgieriger en de groep met mij. Allemaal fijne deelnemers die ik ‘soortgenoten’ noemde. Het deed me goed om met de mensen samen te zijn die begrijpen waarvoor je bij elkaar zit. Ik ben er die week achter gekomen dat ik veel spanning in mijn lijf ervaar. Van kinds af aan had ik darmklachten en sinds een jaar of tien/vijftien voel ik spanning in mijn buik.

Door verschillende oefeningen en door inzichten eigen te maken voelde ik dat er iets veranderde in mijn lijf. Hoofdpijn, gerommel in mijn darmen, ik was er minder blij mee maar Nicole was enthousiast! “Er gebeurt iets”, zei ze. Normaliter zou mijn energie na één dag al op zijn, maar verbazingwekkend heb ik de hele week voldoende energie gehad. En de tinnitus bleek voor mij niet meer het probleem. Ik voelde me gewoon fitter, ontspanner en blijer. Fantastisch!

Inmiddels ben ik bijna een maand verder. Ik ben nog steeds blij, weet precies wanneer ik spanning ervaar en kan dit terugbrengen door diverse oefeningen die tijdens het traject naar vorenkwamen. Het allerbelangrijkste is dat ik dikke maatjes ben geworden met mijn tinnitus! Het mag er zijn, het hoeft niet met geweld weggedrukt te worden en ik bied geen weerstand meer.

Nu neem ik 3x per dag de tijd om goed te oefenen, contact te maken met mijn maatje en ik heb er een geweldige (ballon)strip van gemaakt in mijn hoofd. Ik ben blij dat ‘het’ er is. Ze waarschuwt mij om goed voor mezelf te zorgen. Heel af en toe is het geluid bij het ontwaken verdwenen…

 Ellen, 51 jaar, Kuinre                                                            'Bevrijd en licht' 

Ik heb ruim 25 jaar bewust van mijn tinnitus. Dit is duidelijk geworden nadat ik een parachutesprong met vrije val gemaakt heb. Lange tijd hoorde ik meerdere tonen tegelijkertijd maar de laatste tijd is dit veranderd naar een toon die veel harder is. Al vanaf mijn kindertijd ben ik erg gevoelig voor bijgeluiden. Muziek, slaap- en eetgeluiden en geluiden van elektronica veroorzaken spanningen en onrust. Voordat ik bij de Tinnitus Academie terechtkwam ben ik eenmaal bij een KNO-arts geweest die mij adviseerde om maar in te slapen met de radio aan en de zender af te stemmen op een ruis. Ik werd niet serieus genomen. Dit was een jaar of 15 geleden.
Ik hoorde van de Tinnitus Academie van vrienden. Het duurde nog wel even voordat ik met deze informatie iets ging doen. Pas in december 2019 was voor mij de maat vol en heb ik mij ingeschreven voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek besloot ik gelijk om mee te doen met de groepstherapie. Bij het traject waren zeer warme, deskundige therapeuten aanwezig die met alle deelnemers betrokken waren. Eindelijk een luisterend oor! Mijn klachten werden eindelijk serieus genomen. Ik werd gehoord en geloofd. Het groepstraject was een eye-opener. Ik sta niet alleen! Ik heb ervaringen beleefd waarvan ik niet wist dat ik ze had. Hoewel het heel intens en emotioneel was voelde ik me bevrijd en licht. Ik ben nu een stuk rustiger en meer relaxt. Mijn relatie met mijn gezin is er beter op geworden. Ik heb veel minder last van bijgeluiden. Mijn tinnitus is niet meer op de voorgrond en door de handvaten die ik meegekregen heb ga ik ervan uit dat het steeds stiller gaat worden tussen mijn oren. Ik voel me bevrijd en ben nu beter in staat om los te laten.

Jorik, 29 jaar, Borne                                                             'Overgevoeligheid kwijt!'

Ik heb al een jaar of 5 lichte klachten, altijd korte periodes na harde muziek van het stappen. Sinds oudejaarsdag heb ik ernstige klachten na het twee keer plotseling afgaan van illegaal vuurwerk, met direct een luide hoge piep als gevolg. Mijn klachten werden hierdoor sterk verergerd en het werd een gekmakende piep die ik niet meer kon negeren. Rustig ontspannen ging niet meer en elke nacht slapeloosheid. Uitputting, angst, en frustratie waren het gevolg.

Eerst heb ik een paar keer de huisarts bezocht die me na 3 à 4 weken doorverwees naar de KNO-arts. Met een gehoortest werd duidelijk dat ik gelukkig nauwelijks gehoorverlies had. Links, waar ik de piep heb, was het iets minder, maar verder normaal en passend bij mijn leeftijd. De KNO-arts kon er verder weinig aan doen maar bood me een hersenscan aan om eventueel uit te sluiten dat het een tumor of iets dergelijks was. Dit zou me dan gerust kunnen stellen. Ik heb echter totaal niet het idee dat dit het is aangezien de klachten duidelijk na een knal zijn ontstaan. De medische wereld kom me niet verder helpen. Door zelf te zoeken naar alternatieve behandelingen kwam ik terecht op de website van de Tinnitus Academie. Hier las ik iets over neuroplasticiteit wat me erg aansprak aangezien ik overtuigd ben van de kracht van de natuur en eigen herstellend vermogen.

Het ontstaan van tinnitus is erg complex en er zijn veel verschillende aspecten die hier invloed op hebben. Het is dus erg zinvol om verschillende deskundigen te betrekken om samen op zoek te gaan naar waar jij als individu het meeste baat bij hebt.

Iedere deskundige die betrokken was bij het traject was erg prettig om mee samen te werken. Vanuit zijn of haar eigen expertise werd in alle rust gewerkt naar de behoefte van de deelnemer. Dit verliep heel vrijblijvend, ontspannen en in een prettige omgeving. Ik heb het groepstraject gevolgd en ook dit vond ik erg prettig. Eerst even spannend, maar eigenlijk direct vertrouwd. Door het traject samen met andere deelnemers te volgen en ervaringen te delen kon ik zelf meer stappen zetten.

Voor het traject voelde ik me machteloos, vaak angstig en was ik mezelf behoorlijk kwijt, wat ik nooit eerder was. Machteloos over het gevoel dat ik iets had waar ik geen invloed op had. Problemen kon ik normaal gesproken altijd zelf kon oplossen, nu kreeg ik het niet voor elkaar. Dat gaf me dan extreme angst over de gevolgen voor de toekomst. Dit werd een neerwaartse spiraal wat de klachten alleen maar verergerde. Het traject gaf me de handvatten en kennis die ik nodig had om weer vertrouwen op te bouwen in mezelf en de innerlijke kracht van mijn eigen brein. Ik ben nog niet waar ik wil zijn omtrent mijn klachten, maar ben overtuigd dat dit gaat komen!

Ik heb in een korte periode erg veel geleerd over mezelf en heb ik nieuwe inzichten gekregen waar ik mee aan de slag kan. Door het doen van verschillende oefeningen en daarnaast kennis op te doen over de werking van het brein, heb ik meer rust gekregen. Zo vond ik mindfulness eerst zweverig, maar merk ik nu de voordelen ervan. Wat daarnaast voor mij aansluit op wat ik heb geleerd bij de Tinnitus Academie is de ‘Wim Hof Methode’. Sinds ik deze ademhalingsoefening doe in combinatie met mindfulness heb ik weer een goede nachtrust. De tinnitus is overdag nog zeker aanwezig maar ik kan het nu veel beter controleren, en steeds beter loslaten. Het is zelfs zo dat ik op verschillende momenten helemaal geen klachten meer heb! De overgevoeligheid van dagelijkse geluiden ben ik gelukkig volledig kwijt!

Anoniem, 41 jaar                                                                   'Zeer positief'

Hallo, ik ben 41 jaar en al sinds 7 jaar last van tinnitus. Natuurlijk ben ik langs het ziekenhuis geweest. Toen las ik het artikel van Nicole. Zo kwam ik bij de Tinnitus Academie terecht. Mijn ervaring is zeer positief. Er werken heel bijzondere mensen met maar een doel: zo goed mogelijk helpen.
Het meedoen aan een traject heeft voor mij vooral erkenning en acceptatie opgeleverd. Dat betekent in mijn dagelijks leven dat ik mijn eigen gedrag sneller kan aanpassen, wat me voorheen niet lukte.

Nicol Roelofs, 42 jaar                                                            'Superervaring'

Sinds december vorig 2018 ben ik plotseling doof geworden aan een oor en als gevolg daarvan heb ik in datzelfde oor ook tinnitus. Een constante ruis met druk op mijn oor. Mijn energieniveau was hierdoor ook weg. Ik ben op internet gaan zoeken en daar lees je vooral dat er niets aan te doen is en je ermee moet leren leven. Daar kon ik me niet bij neerleggen.

Toen ik weer aan het googelen was, vond ik info over de tinnitus academie. Dat klonk meteen al goed en na een mailtje, zat ik binnen een week bij Nicole Bekhuis voor een intakegesprek. Daar had ik meteen het juiste gevoel bij.

Tijdens het traject werd dit gevoel bevestigd. Het traject had een goede opbouw. Ik heb veel over mezelf geleerd, wat zijn mijn triggers, waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe. De locatie was super, de zon scheen, maar vooral de rust, de spiegel voorhouden en aandacht van Nicole en haar team hebben mij veel inzichten gegeven en hebben mij geleerd hoe ik het geluid kan beïnvloeden, hoe ik de druk weer kan laten verdwijnen en hoe ik met voor mij stressvolle situaties (en dus geluidverhogend) kan omgaan. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit traject heb kunnen volgen, het was een superervaring!

Egbert, 35 jaar                                                                        'Verbluffend goed resultaat'

Anderhalf jaar geleden kreeg ik plotseling last van tinnitus. Via huisarts en KNO-arts is gehoorverlies vastgesteld, wat vermoedelijk de oorzaak zou zijn van tinnitus. Daarbij ook de boodschap gekregen dat er niets aan te doen was.

Via via ben ik met Nicole en de TinnitusAcademie in contact gekomen. Inmiddels had de tinnitus behoorlijke invloed op mijn leven. Het beïnvloedde mijn concentratievermogen, en leidde tot vermoeidheid die mijn oorsuizen nog erger maakte. Daarnaast had ik ook last van overgevoeligheid voor geluid. Het leidde tot een teruggetrokken sociaal leven. Duidelijk was dat het zo niet verder kon gaan, en onbevangen, en eigenlijk ook zonder verwachting, ben ik het (groeps)traject ingegaan.

En de resultaten zijn verbluffend. Ik ervaar veel meer rust in mijn oren, maar ook in mijn hoofd. De overgevoeligheid voor geluid is zelfs verdwenen! Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en heb de middelen aangereikt gekregen om weer in controle te komen over mijzelf. De aanpak vanuit verschillende invalshoeken laat zien dat tinnitus niet alleen iets is van het gehoor, maar dat de oorzaak soms veel dieper zit dan gedacht.

Ik ben blij en dankbaar dat ik het traject gevolgd heb. Ook mijn omgeving merkt de verandering. Ik ben ontspannen, en voel me meer in balans. Het oorsuizen is er nog wel, maar vooral als “thermometer” om naar mijn lichaam te luisteren. Was het oorsuizen vooraf een 8 of een 9, nu is het een 1, of bij een slechte dag een 3. Kortom: een verbluffend goed resultaat!

Petra, 62 jaar, Oldenzaal                                                       'Ik voel me veel fijner'

Mensen zeggen dat ik er anders uit zie. Zelfs mijn kleindochter zei dat ik veel relaxter ben. Zelf voel ik mij veel ontspannender en voel ik me van binnen veel fijner. Ik had minstens 10 jaar last van een piep in beide oren. Mijn geluid zat het op het niveau van een 8 en nu is het aan de linkerkant veel minder geworden en aan de rechterkant is het verdwenen! Fantastisch mooi en het was ook een super gezellig traject!

Anoniem                                                                                  'Zeer kundig'

"Eigenlijk is het een schande dat er zoveel behandelingen zijn die fors geld vragen en van hele andere uitgangspunten uitgaan."

De methode van Nicole Bekhuis en haar team bewijst voor mij dat vele behandelingen van oorsuizen sterk verouderd zijn en gebaseerd zijn op niets. Met uitzondering van fysieke aandoeningen (eerst naar de KNO-arts) is voor mij vast komen te staan dat oorsuizen een psychosomatisch probleem is. En daar richt het traject van Nicole zich onder andere op.

Nicole legt je eerst uit wat er zich toch in vredesnaam in je hoofd afspeelt met oorsuizen als gevolg, voor mij was dat essentieel om ook maar ergens mee aan de slag te gaan. Alles wordt zeer kundig en geduldig uitgelegd, zowel door Nicole als de experts die ze inhuurt. Het 3-daagse (privé-)traject verandert van een 'we zien wel traject' in een once in a life time gebeurtenis. Alles wordt duidelijk: waarom en hoe oplossen. Eigenlijk is het een schande dat er zoveel behandelingen zijn die fors geld vragen en van hele andere uitgangspunten uitgaan. Nicole leert je waar oorsuizen een gevolg van kan zijn, daar komt ze samen met je achter en hoe dat zo is gekomen om er vervolgens weer uit te kunnen komen. Het mooie is: de sleutel ligt in jezelf!

Het is één van de belangrijkste gebeurtenissen in mijn leven geweest en heeft me doen inzien dat heel veel anders moet, maar het traject met haar was ook gewoon enorm gezellig....wat een heerlijke normale en warme vrouw! En nu? Na een half jaar ben ik er echt bijna vanaf, maar het mooiste is dat ik mijn valkuilen (h)erken.

Eenieder die aan het fantastische traject gaat deelnemen raad ik ten zeerste aan ook haar boek ‘Succesvol in Balans’ te lezen, herkenning van het probleem is de beste start.

Rob Booij, 55 jaar, Wierden                                                 'Verbazingwekkend'

"Het is een indrukwekkend avontuur geweest. Het resultaat is verbazingwekkend."

Ik had sinds februari 2015 last van een hoge piep in mijn achterhoofd. Ik had al diverse therapieën en onderzoeken achter de rug. Al die therapieën hadden ervoor gezorgd om de tijd door te komen zodat ik tijd kreeg om mijn geluid te leren accepteren. Ik was ervan overtuigd dat dit het was en dat ik het er maar mee moest doen. Langzaam kwam het plezier en het kunnen genieten van dingen wel weer terug, maar altijd met een rem er op. 

In de afgelopen 4 jaar was de Tinnitus Academie een aantal keren “mijn pad gekruist” maar ik had er verder nooit wat meegedaan. Totdat ik begin dit jaar weer bij toeval wat las over de Tinnitus Academie en een goede kennis van mij hier ook over vertelde. Dit zette mij weer aan het denken. Ik wilde toch graag nog een extra stap zetten om weer ongestuurd en kinderlijk te kunnen genieten van dingen, wat ik voor 2015 wél en nu niet meer kon.
    
Ik heb het intensieve individuele traject gevolgd bij de Tinnitus Academie. Het is een indrukwekkend avontuur geweest. Loskomen van hinderlijke aspecten, veel nieuwe inzichten opgedaan en ervaringen mogen beleven. Het resultaat is verbazingwekkend. Ik ben gelukkig, minder focus op mijn geluid, opgelucht en heb vertrouwen in de toekomst! Mijn geluid is er nog wel, maar het is nu al minder en ik heb vol vertrouwen dat dit de komende maanden verder zal afnemen.      

Nicole ik ben je enorm dankbaar voor wat je voor mij hebt gedaan. Je hebt er een echte fan bij!

Anoniem                                                                                  'Ik voel me zekerder'

"Ik kan een ieder dit traject van harte aanraden, dit is iets wat je in je hele leven niet meer mee zult maken!"

Sinds 2009 heb ik met zeer grote onregelmatigheid last van duizeligheidsklachten en oorsuizen en uiteindelijk is in 2018 is door de KNO-arts geconstateerd dat het om Ménière klachten gaat. Door een goede golfvriendin van mij ben ik in contact gekomen met Nicole Bekhuis en het sprak mij zeer aan dat zij ook met deze klachten geconfronteerd werd maar daardoor niet bij de pakken ging neerzitten en zelfs daarvoor een methode heeft ontwikkeld om deze klachten aan te pakken.

Ik had met haar een zeer aangenaam intake-gesprek maar voelde nog veel scepsis over het traject omdat ik niet kon geloven dat een mens in drie dagen tijd zo veel aangereikt kan krijgen wat tot verandering in haar leven kan leiden.

Doordat zij mij zeer goede referenties kon geven heb ik de knoop doorgehakt en mij aangemeld voor het individuele traject; en dat was één van de beste stappen in mijn leven.

Vanaf het eerste moment voelde ik mij enorm op mijn gemak met Nicole niet alleen vanwege haar hartelijkheid en spontaniteit en humor maar ook door haar nuchtere Twentse aanpak zonder poespas waarbij zij de aandacht voor meer dan 100% bij de deelnemer legt.

Door doelen te stellen wist Nicole voor mij een pad neer te leggen wat ik mocht volgen en mocht ik zelf de zijpaadjes kiezen.

Nicole weet daarbij precies aan te geven wanneer het genoeg is en wanneer er niet meer gepraat hoeft te worden, dat is een waar genoegen. Tijdens het traject heb ik een aantal opmerkelijke momenten mee mogen maken; tijdens een korte wandeling merkte ik bijv. dat ik ineens helderder en gedetailleerder kon zien. Daarnaast gebeurde er in de nacht iets en kon ik dat doordat wat ik had geleerd meteen oplossen.

Ik voel me na het gevolgde traject zekerder, heb de stap genomen om van werkgever te veranderen en denk heel regelmatig terug aan die zeer prettige dagen en maak heel vaak lekkere trommeltjes met heel veel fruit om lekker mee naar het werk  te nemen.

De fysieke verzorging (eten en drinken) is uitstekend en ik heb een dankbaar gevoel dat ik dit fantastische traject heb mogen volgen.

Mijn oorsuisklachten zijn niet meer storend, ik heb nog geen duizeligheidsklachten weer gehad. Mochten ze komen dan weet ik hoe ik ze kan ‘handelen’.

 Ik kan een ieder dit traject van harte aanraden, dit is iets wat je in je hele leven niet meer mee zult maken!

Deelnemer wil graag anoniem blijven en vindt het geen probleem om persoonlijk als referentie te fungeren.

 Ingrid, 67 jaar, Soesterberg                                                 'Prachtig cadeau'

"Na 12 jaar met tinnitusklachten kwam ik in contact met Nicole Bekhuis. Ik ervaar nu zelfs meerdere dagen achter elkaar geen tinnitus meer!"

Na 12 jaar met tinnitusklachten kwam ik in contact met Nicole Bekhuis. Ik ervaar nu zelfs meerdere dagen achter elkaar geen tinnitus meer! Wat een prachtig cadeau hebben zij en haar team mij gegeven! In een veilige, warme en professionele omgeving heb ik kennis en ervaringen opgedaan die mij in staat stellen om belangrijke knelpunten in mijn leven vanuit een volledig nieuw perspectief te bekijken, te analyseren en te (her)beleven. Met intense verwondering start ik een nieuwe levensfase!

Het uitgebreide verhaal van Ingrid...
Hoe het tinnitustraject mijn leven veranderde en mijn geluidsniveau van een 9 naar een 1 ging

“Op donderdag, ik had van maandag tot en met woensdag net het driedaagse traject bij Nicole Bekhuis gevolgd, liep ik op mijn werk over de gang. Zegt een collega die mij tegemoet komt volkomen uit het niets ‘Wat is er met jou gebeurd?! Je kijkt zo anders!’

Toen wist ik helemaal dat ik er goed aan had gedaan, dat ze goed voor mij waren geweest, die paar dagen bij en met Nicole. Ik realiseerde mij dat aan het verhaal van mijn tinnitus, een verhaal dat al zo’n twaalf jaar van mijn leven besloeg, eindelijk een positief hoofdstuk was bijgeschreven.

Ja, twaalf jaar terug begon het allemaal. Met wat zich aanvankelijk liet aanzien als een heel gewoon niets aan de hand verkoudheidje. Wat kon ik daar nou voor last van hebben? Behalve dan dat ik mij er op betrapte dat ik in gesprekken wat vaker ‘Wat zeg je’ vroeg. Maar ach, dat zal wel van mijn volle hoofd komen.

Maar toch, dat verkoudheidje bleek een doorzettertje. En omdat er ook nog iets van een ruisje – zeg maar ruis – in mijn hoofd was opgestoken ging ik toch maar even, voor alle zekerheid zoals dat heet, naar mijn huisarts. Ik hoefde mij geen zorgen te maken. Dat ruisje had bijna zeker te maken met mijn verstopte oren. Kwestie van buisjes erin en… Over.

Die buisjes, nee, vraag mij niet waarom, maar om de een of andere reden had ik daar geen goed gevoel bij. Dus een stapje hoger op de medische ladder. Op naar de KNO-, de keel-, neus- en oorarts. En inderdaad, dat buisjesverhaal… Onzin.
Waar mijn ruis, die overigens steeds vaker trekken kreeg van herrie, dan wel vandaan kwam? Van een afwijking in mijn hersenen, zo werd mij kort meegedeeld. Kwestie van mee leren leven, daar kwam het eigenlijk op neer. Succes verder.

Als een zombie door het leven

Een tweede KNO-arts verklaarde mijn ruis als misschien wel een bijwerking van artrose, stijfheid dus in mijn nek en hals. Toen dat niet het geval bleek werd geopperd pillen tegen schizofrenie te gaan gebruiken. Daarmee zou het geluid niet meer gehoord worden maar ja… Je ging dan misschien wel een zombie door het leven.

Schizofreen, pillen tegen schizofrenie… Ik geloofde mijn oren – hoe toepasselijk in dit verband – niet. En toch, om maar aan te geven hoe hoog het mij inmiddels zat, meldde ik met mijn recept bij de apotheek.

Of de verleiding groot was om ze te slikken, die schizofreniepillen? Niet groot genoeg kennelijk. Want ook al werd de herrie in mijn hoofd er erger en erger op, ik was niet schizofreen. Over dat erger en erger worden: waar het geluid in mijn hoofd zo’n beetje begonnen was als een bijna lieflijk ruisen van de zee – en ik hou van de zee – wakkerde het vaker en vaker aan tot het gedender. Onafgebroken en met geen mogelijkheid weg te denken geraas. Ik herinnerde mij dit van een schoolexcursie – ontelbare glazen melkflessen op een oneindige, onverzadigbare lopende band.

Daar kwam ook nog eens bij dat ik meer en meer angstig werd. Tot paniekaanvallen aan toe. Mijn huisarts schreef mij daarom op anti-depressiva voor. Met succes. Althans, de angsten gingen weg. Maar het geluid, het lawaai, de herrie hield zich moeiteloos staande. Of ik daar, er zat weinig anders op, maar mee leerde leven…

En ja, toen ook psychische hulp om te leren omgaan met de herrie en de bijbehorende paniekaanvallen niet het gewenste effect had, begon ik dat bijna te geloven.

Baat het niet, dan schaadt het niet

Toen las ik, het was een jaar geleden, op bezoek bij mijn moeder in de Twentsche Courant Tubantia een stukje over Nicole Bekhuis. Dat sprak mij aan. Gevoed natuurlijk ook door het feit dat ik zo langzamerhand – het lawaai, de angst, het grijpt behoorlijk in op je leven en op het leven van de mensen direct om je heen – zo’n houding had van baat het niet dan schaadt het niet.

Tijdens de eerste afspraak voelde ik al meteen dat ik in Nicole iemand voor mij had die uit eigen ervaring kon meepraten met wat ik allemaal had meegemaakt. En nog meemaakte. Het voelde meteen goed, vertrouwd. Zij stelde de juiste vragen en vroeg heel gericht door. Heel concreet, met beide benen op de grond. Juist dat sprak mij aan, want zweverigheid, nee, daar ben ik helemaal niet van.

Ik heb gekozen voor een individueel traject. Want ik weet dat ik in een groep de natuurlijke neiging heb om vooral te focussen op anderen. Om zo mijn problemen als het even kan uit de weg te gaan.

Exclusief Individueel Traject

Bij mijn individuele traject stonden ook vragen centraal als wat zijn belangrijke gebeurtenissen geweest, welke routes heb je doorlopen in het leven, zijn er patronen in je reacties, wat levert je stress, hoe ga je daar zinvol mee om ? Etc. etc. Antwoorden op deze en andere (niet gestelde) vragen i.r.t. tinnitus probeerde ik samen met Nicole en andere deskundigen uit haar team te vinden aan de hand van allerlei oefeningen.

Zonder nou helemaal in de methode van Nicole te duiken – daarvoor is elk traject veel te persoonlijk, veel te individueel – het heeft mij ontzettend geholpen. Alle oefeningen, werkvormen en professionals versterken elkaar waardoor er voor mij bewust en onbewust bijzondere veranderingen te weeg zijn gebracht in mijn leven. Zonder dat ik iemand anders ben geworden. Hoe vreemd dat misschien mag klinken, het werkt!

 Eigen werkelijkheid voorbijkomen

Op een gegeven moment zag ik echt mijn eigen werkelijkheid voorbijkomen. Confronterend, dat kan ik wel zeggen. Maar ik kreeg wel antwoorden op de vragen waar ik mee zat. Dat is heel verhelderend. Ook nu nog.

Geluidsniveau van 9 naar 1.

En mijn angsten? En al helemaal het lawaai in mijn hoofd? Nee, die zijn niet als sneeuw voor de zon verdwenen, maar wel veel en veel en veel minder geworden. Op een schaal van 10 (continu, extreem sterke geluiden) tot 0 (geen geluiden) lag mijn geluidsniveau bij de start van het traject tussen 7 en 9 en op dit moment tussen 4 en 1! Om de – te simpel gezegd, maar zo voelt het toch! – doodeenvoudige reden dat ik mede dankzij de methode van Nicole in staat ben om als ware als een buitenstaander naar mijn eigen leven te kijken. Dat heeft mij in staat gesteld om, als het ware vanuit een helikopter te zien, te onderkennen wanneer ik weer in oude patronen dreig te vervallen. En, minstens zo belangrijk, om die patronen tijdig te doorbreken waardoor ik zelf de tinnitus positief kan beinvloeden.

Zeebriesje

Hoe mijn leven er, zeg, over vijf jaar uitziet? Ik zal best nog eens een angst(je) tegenkomen. En ik zal misschien best nog wel eens last hebben van ruisje. Maar het is dan wel een zacht briesje. Zo’n zeebriesje waar ik zo van hou!

Anoniem                                                                                 'Verhelderend' 

"Van de drie verschillende geluiden die ik hoorde, is de hoge hondenfluit nagenoeg verdwenen."

In de “strijd” die ik al zeker 20 jaar voer tegen mijn tinnitus heb ik van alles al geprobeerd maar zonder succes. Toen Nicole Bekhuis op mijn pad kwam was ik sceptisch maar vooral ook nieuwsgierig. Uiteindelijk won de nieuwsgierigheid. Wie niet waagt die niet wint, dacht ik, zoals ik al zo vaak gedaan had in de achterliggende jaren.

Het traject was intensief, verhelderend en soms confronterend.  De eerste belangrijke stap was het staken van de strijd, ik heb het heft in eigen handen genomen.Ik heb vertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen en met de tools die Nicole me gegeven heeft, leer ik langzaam maar zeker beter om te gaan met mijn tinnitus.

Sinds het traject heb ik geen hoofdpijn meer gehad, iets waar ik voorheen toch regelmatig last van had. En van de drie verschillende geluiden die ik hoor, is de hoge hondenfluit nagenoeg verdwenen. Daar put ik vertrouwen uit dat het me met die twee andere geluiden ook gaat lukken.

Het zijn vaak twee stappen vooruit en weer één achteruit, maar ik blijf koers houden. Op weg naar een geruislozer leven.

Berry Frijlink, 63 jaar, Kampen                                           'Waanzinnig'

"Wonderlijke en waanzinnige mooie ervaringen heb ik mogen meemaken toen ik het 'Exclusief Individueel Tinnitus Traject' volgde".

Wonderlijke en waanzinnige mooie ervaringen heb ik mogen meemaken toen ik het “Exclusief Individueel Tinnitus Traject” volgde. Het eigen gevoel weer vinden, vertrouwen krijgen/voelen en positief veranderen heb ik bewust beleefd. De meegekregen handvatten en het geleerde over hoe ik stap voor stap mijn Tinnitus kan beïnvloeden zullen me zeker helpen in de toekomst. Qua geluidsterkte zat mijn Tinnitus op niveau 8 maar tijdens het Traject was dat snel afgezakt naar niveau 2. 
Nicole en natuurlijk het hele Tinnitus Academie hééééél hartelijk bedankt”.

Daphne, 32 jaar, Eindhoven                                                'Vertrouwen'

"Nicole bekijkt in zo’n traject dus echt wat jij nodig hebt. Dankjewel Nicole & alle andere specialisten die betrokken zijn geweest bij mijn traject!"  

Na ruim 8 jaar met tinnitus & hyperacusis geleefd te hebben (vanaf mijn 24e) verergerden door een plotseling voorval beide symptomen en ik was letterlijk & figuurlijk uit het veld geslagen. Hoe moest ik hier nou weer mee leren leven? Teleurgesteld over het feit dat er in het medisch circuit nog steeds weinig mogelijk was, kwam ik in contact met Nicole en de Tinnitus Academie. Het voelde alleen al zo fijn om met haar over mijn ervaringen te kunnen praten en de mooie resultaten gaven mij weer hoop. Natuurlijk bleef ik ook realistisch en probeerde ik uit zelfbescherming niet téveel hoop te krijgen, maar op gevoel besloot ik een individueel traject aan te gaan. En hier heb ik zeker geen spijt van!

Het veelzijdige karakter van de behandeling, de theorie & praktijkoefeningen van Nicole en de bijzondere ervaringen hebben mij geholpen om er nu veel rustiger onder te zijn. Ik ervaar een wereld van verschil wat betreft voor en na het traject ten opzichte van mijn hyperacusis en de onderliggende angst voor geluid. Ook de paniekaanvallen zijn weg en ik slaap over het algemeen weer veel beter. We hebben mijn angst voor geluid op meerdere thema’s aangepakt toen we merkten dat die mij erg blokkeerden en veel spanning opleverden, Nicole bekijkt in zo’n traject dus echt wat jij nodig hebt. Ik heb het vertrouwen dat ik de geluiden, met de handvaten die ik tijdens het traject gekregen heb, in de toekomst kan laten verminderen.

Dankjewel Nicole & alle andere specialisten die betrokken zijn geweest bij mijn traject!

Tonnie, 63 jaar, Bentelo                                                       'Onbeschrijfelijk'

"Ik ben het traject open ingegaan maar wel met de bedoeling er beter, anders uit te komen en dat is gebeurd!"

Het is voor mij nog steeds verwonderlijk, onbeschrijfelijk en openbarend wat het allemaal teweeg heeft gebracht. Ik heb geen seconde spijt van de tijd die ik eraan besteed heb. Voor het delen van de kennis en ervaring van Nicole en haar team, ben ik heel dankbaar. Het heeft mij veel gebracht. Het geluid was in mijn beide oren continu de hele dag aanwezig.
Nu is het gedurende de dag op verschillende momenten afwezig!

Mark H, 52 jaar, Amsterdam                                               'Grote klasse!!!'

"Op de schaal 1 tot en met 10 zat ik op een 8/9, na het traject met Nicole zijn de klachten nagenoeg weg of gaan deze soms naar een niveau 2/3 als ik een slechte dag heb..."

Shaken but not stirred!
Na een tweetal jaren in gevecht te zijn geweest met een nieuwe aandoening “tinnitus” en haar zusje “hyperacusis” kwam ik eind 2018 uit bij de Tinnitusacademie van Nicole Bekhuis. Een intakegesprek volgde en Nicole omschreef beknopt de trajecten die mogelijk zijn. Opvallend was de opmerking van Nicole: “als je naar een pilletje zoekt om de symptomen op te lossen, dan kunnen we je helaas niets bieden”. Ik moest dus zelf aan de slag! Na nog wat telefoongesprekken met Nicole en een afspraak met mijn werkgever over het verdelen van kosten, besloot ik te gaan voor een individueel traject. Eerst twijfelde ik nog………een groepstraject met andere “tinnitus-collega’s” gaf immers de mogelijkheid om tijdens de training weg te duiken achter anderen………zou ik de confrontatie met mijzelf en mijn tinnitus/hyperacusis aandurven?
Was de tinnitus wel zo erg? Of namen de symptomen juist wat af?

Ik hakte uiteindelijk de knoop door om te gaan voor het individuele traject. In het mooie Twentse land op een fantastische locatie kon ik eindelijk tot mijn eigen kern komen. Door de verschillende interventies met het “specialistenteam” werd het steeds duidelijker waar de schoen wringt. Hoe ik tot deze symptomen ben gekomen en vooral het besef dat het allemaal te beïnvloeden is. Op de schaal 1 tot en met 10 zat ik eind 2018 op 8/9, na het traject met Nicole zijn de klachten nagenoeg weg of gaan deze soms naar een niveau 2/3 als ik een slechte dag heb.. Ik ben er van overtuigd dat de slechte dagen steeds meer zullen verdwijnen en daarmee ook mijn klachten.

De reis die ik samen met Nicole en de “specialisten” heb gemaakt hebben mij dusdanig geholpen en “gereset” dat ik verder kan. Nicole is er ook voor mij na het traject en staat mij bij met tips and tricks bij om te zorgen dat ik greep houd op het afgesproken commitment tijdens de sessies.

Hoe gaat het met mij? Laat ik zeggen, de reis was als een het leven van James Bond……spannend, confronterend, soms keihard, professioneel en keurig verzorgd. Grote klasse!!!   

Joke, 41 jaar                                                                          'Bijzonder'

"Ik ben dichter bij mezelf gekomen. En de tinnitusklachten zijn veel minder aanwezig!"

Een waardevolle en bijzondere ervaring, dat was het individuele traject voor mij. Na 14 jaar tinnitusklachten en jarenlang ‘niet lekker in mijn vel zitten’, durf ik de regie over mijn leven zelf weer in handen te nemen. In plaats van het altijd anderen naar de zin te maken, denk ik ook weer aan mezelf. Dankzij de integere manier van werken en de ervaring van de deskundigen ben ik  dichter bij mezelf gekomen. En de tinnitusklachten zijn veel minder aanwezig; van een 8 naar een 2!

Kim Bonnamy, 43 jaar, Hengelo                                         'Life Changing!'

"Ik hoorde een hoge (televisie) piep in beide oren! Via een kennis hoorde ik van de Tinnitus Academie en voor mij is het traject life changing geweest!"

Ik hoorde een hoge (televisie) piep in beide oren! Deze piep was continu aanwezig. Na een werkdag of na bijvoorbeeld een verjaardag werd dit ook nog eens erger. Ik vond het verschrikkelijk. Dan kon ik er echt geïrriteerd door worden; vervelend voor mij zelf en mijn omgeving. Daarbij merkte ik ook dat ik er steeds vermoeider door raakte. Via een kennis hoorde ik van de Tinnitus Academie. Het traject dat ik heb gevolgd kan ik moeilijk onder woorden brengen; het was bijzonder en wonderlijk. Met als resultaat dat ik nu weer veel stabieler in het leven sta, heb meer energie en rust gevonden in mijzelf. Bovenal is mijn hoge piep toon veeeel minder geworden! Er zijn nu zelfs dagen dat de hoge piep helemaal niet meer aanwezig is! Ik heb er vertrouwen in dat met de gereedschappen die ik nu heb dat het nog beter zal gaan. Voor mij is het traject life changing geweest!

Peter Verkuijlen, Hengelo                                                   'Professioneel'

"Na het traject heb ik 1 kant van mijn oor géén tinnitus meer en het geluid in het ander oor is verminderd!"

Het is september 2015 als ik met mijn collega’s naar Praag ben geweest.  Als ik na tijdje van bloedneuzen opeens gepiep in mijn beide oren kreeg. Na een jaar ging naar de huisarts om doorgestuurd te worden naar de kno-arts. 'Wat als dit tinnitus is en ik er nooit meer vanaf kom?' Na een MRI scan volgde een gesprek met de KNO- arts en gaf aan na verschillende testen dat ik tinnitus had. “Je moet ermee leren leven” Dat was het.  

Toen ik op de tv een documentaire zag over behandeling tinnitus. Ik heb mij toen op Internet verdiept in tinnitus en kwam zo terecht bij de Tinnitus Academie. 

Heb toen het boek gekregen “succesvol in balans”. Wat ik las had ook veel betrekking op mij zelf. Lichaam en geest ligt zo dicht bij elkaar.

Ik heb in mij leven veel voor de kiezen gehad en dacht niet bewust na waar ik mee bezig was. 

 Ik heb afspraak gemaakt voor een intakegesprek met Nicole Bekhuis van “de Tinnitus Academie”. Na aanleiding van haar boek en het gesprek met Nicole kwam ik aan het denken. Voordat ik op 2 december 2019 van start ging met mijn exclusieve individuele traject had ik al keuzes gemaakt... Ik voelde dat ik bezig moest zijn met mijn eigen gedrag en keuzes moest maken. Voor de start van mijn traject gaf dat al een bepaalde rust.

 Bij de behandeling ware diverse medici betrokken. Daarbij werd er gewerkt via verschillende invalshoeken: cognitief, fysiek, emotioneel en spiritueel Ik heb veel geleerd tijdens het traject en raadt het iedereen aan! Belangrijke lessen voor mij zijn o.a. tinnitus te kunnen accepteren, om te kunnen gaan met mijn klachten, want tinnitus draag je de rest van je leven met je mee.'

Na het traject heb ik 1 kant van mijn oor géén tinnitus meer en het geluid in het ander oor is verminderd! Ben er nog niet maar heb nieuwe handvatten gekregen om verder mee aan de slag te gaan. Maar 1 ding is zeker dat ik meer rust in mij zelf heb gekregen. Ik wil mij dank uitspreken naar Nicole Bekhuis en haar team die mij in die paar dagen heeft begeleid. Professioneel en heel integer. Kijk nu anders naar mijzelf en de wereld.

Anja, 59 jaar, Hengelo                                                         'Een andere ik!'

Anja had meer dan 10 jaar last van haar Tinnitus Klachten.

Vier dagen een tinnitus traject in Lattrop betekende voor haar:

-Het opdoen van meer kennis over de werking van het brein
-Een warme, gezellige, open sfeer
-Veel (gedeelde) emoties
-Intensieve en waardevolle momenten, mede door de individuele sessies met deskundigen
-Het zoeken (en vinden) van antwoorden


Met als resultaat:

-Een leeg hoofd
-Een goede nachtrust
-Minder vaak last van mijn tinnitus
-Meer verbinding met mezelf
-Een andere ik!

Voor het bovenstaande wil ik dan ook graag alle betrokkenen van harte bedanken en hoop dat jullie nog veel meer mensen mogen/kunnen helpen!!

Coen Harink                                                                          'Een  openbaring'

Na een zwaar ongeluk, liep ik al een aantal jaren rond met een harde “ruis/suis” in m’n oor. Zoekend naar een oplossing heb ik vele onderzoeken, ziekenhuizen en instellingen afgelopen. Ik greep alles aan wat me maar enigszins kon helpen. Maar overal kwam hetzelfde uit; Sorry meneer, niks aan te doen, mee leren leven, etc.

Na het lezen van een artikel in de plaatselijke krant kwam ik bij de Tinnitus Academie terecht. Na een informatieavond en een intakegesprek, was ik er al snel voor mezelf uit. Ik kreeg sterk het gevoel dat Nicole me begreep en me hierin verder kon helpen.

Ik heb meegedaan met het groepstraject en het heeft me zeer veel gebracht. Het was een bijzondere en fijne ervaring om dit in een groep te doen. Ieder onderdeel van het traject was bijzonder en een openbaring. Ik kon merken dat m’n “geluid” steeds minder werd en dat er toch wat aan te doen is.

M’n “geluid“ is minder geworden en kan er steeds beter mee omgaan, het vraagt om een juiste benadering en een juiste omgeving.

Het gehele traject heeft me verder gebracht en de Tinnitus Academie is de juiste keus voor me geweest!

Eric Krukkert                                                                         'De KNO-arts gaf aan...'

Je zal er maar last van hebben; ik had/heb meer dan 10 jaar last van Tinnitus. In toenemende mate twee, soms meer, hoge pieptonen in mijn hoofd. En na jaren genegeerd te hebben lukte het niet meer. Via een vakblad van mijn vrouw, zij is Gezondzorg therapeut, kwam ik op het spoor van de Tinnitus academie.

Een afspraak met Nicole Bekhuis was snel gemaakt en al tijdens het gesprek ontstond er een gevoel van “hier kan ik iets mee”. Wel stuurde ze me nog een keer langs de KNO arts, zeker weten dat er niets over het hoofd gezien is. Kort en bondig: niets aan te doen, leer er mee leven. Wel gaf hij aan, na de Tinnitus academie site gezien te hebben, “deze mensen doen de juiste dingen”.

 Groepstraject maart 2020; knap hoe Nicole een groep kan samenstellen. Onder haar begeleiding ontstond er al snel een goede sfeer, onderling vertrouwen en openheid. Een goede basis onder het programma. Kenmerkend aan het groepstraject is dat je samen kennis opdoet, interactie hebt over ervaringen en samen de eerste oefeningen doet. Daarnaast is er veel individuele begeleiding; persoonlijke gesprekken, onderzoeken en leren omgaan met mentale blokkades. Dit alles in combinatie met tijd om aan jezelf te werken. Het programma loopt ook in de avond door, dus intensieve dagen, maar zeker de moeite waard.

 En dan dat eerste moment dat het helemaal stil is…. Ongelofelijk. Dan weet je waar je het voor doet. Niet dat het direct wegblijft, maar je weet dat het kan. Ik zit nu binnen enkele weken van continu twee of meer pieptonen naar meestal één pieptoon en soms zelfs zonder. Voor mijn gevoel met sprongen vooruit.

Gemmie Kienhuis, Denekamp                                           'Verlichting'

Ik had tinnitus en ook ik werd er helemaal gek van. 

Naast de tinnitus, wat betekent dat je continu geluid hoort, werd het gehoor ook duidelijk minder. 10 jaar geleden begon de ellende en daarna is het alleen maar erger geworden. In die tien jaar ben ik tientallen keren naar het audiologisch centrum geweest, heb ik gesprekken en testen gehad bij de kno-arts en heb ik diverse gehoorapparaten geprobeerd bij de audicien. Hoewel ze me allemaal erg graag wilden helpen en het af en toe ook wel beter ging met voornamelijk het gehoor werd het heftige geluid in mijn oren maar niet minder.
Het geluid was altijd aanwezig maar wordt heftiger als er in mijn omgeving veel rumoer is. Verjaardagen, naar een restaurant of de meest eenvoudige uitjes werden voor mij iets waar ik ineens enorm tegenop kon zien. Gesprekken kon ik niet meer volgen. Vaak heeft het ook met de akoestiek te maken. Buiten heb ik bijvoorbeeld minder last dan binnen.

Ik merkte dat niet alleen het geluid een mentale uitputting was maar ook de spagaat waarin ik mij continu begaf. Ga ik wel ergens naartoe of kies ik ervoor om thuis te blijven? Ik ben moeder, ben oma, heb leuke vrienden en familie en juist af en toe ergens heengaan en met anderen een goed gesprek voeren is iets wat gewoon bij mij hoort en wat ik graag doe.
Dezelfde familie en vrienden toonden altijd begrip en dachten mee in oplossingen. Veel is er over tinnitus geschreven en over de manier om het te behandelen. Hierdoor is het ook wel weer lastig te achterhalen welke het beste bij mij past

Een tijd geleden las ik een artikel over de "de Tinnitus Academie" van Nicole Bekhuis. Daarin werd beschreven dat ze zelf ook ernstig tinnitus had en dat ze er zelf vanaf is gekomen. Vandaaruit heeft ze haar eigen concept op gezet; de tinnitus academie. Ik kon een symposium bijwonen in Twente. Omdat ik nogal sceptisch was heb ik het niet gedaan. Een paar maanden daarna heeft mijn zoon Tim mij nog een keer geconfronteerd met dezelfde academie en ook contact opgezocht met Nicole. Samen zijn we naar een intakegesprek geweest nadat we alle medische informatie van (KNO) artsen hadden opgestuurd. Nicole is eerlijk en openhartig geweest in het gesprek. Ze kan geen garanties geven maar ze beargumenteert wel waarom een behandelplan bij hun een goede kans van slagen heeft. Ze werkt met een fantastisch team van specialisten die ieder vaardig is op vanuit hun eigen expertise.

Na haar uitleg, het duwtje in de rug van mijn gezin en enige bedenktijd heb ik ervoor gekozen om 4 dagen intern het traject te volgen van de tinnitusacademie. Je kunt kiezen voor een persoonlijk traject maar ik koos ervoor om met vier andere lotgenoten in Lattrop op een mooie locatie het te ondergaan. Onder het mom van "baat het niet dan schaadt het niet!"
Voordat ik beschrijf wat ik moest doen wil ik aangeven dat zowel het hele team van de Tinnitus Academie als de personen uit mijn groep fantastisch waren. In vier dagen leer je elkaar ook echt kennen. Erg waardevol! Het traject is hard werken en confronterend. Ze bekijken het niet alleen vanuit de medische invalhoek maar ook vanuit de mentale. Vier dagen lang gaat het team intensief met je aan de slag. Van vroeg in de ochtend tot       's avonds is het geen standaard behandelplan. Ze gaan echt met mij aan de slag! Tussendoor is er ruimte om in de mooie omgeving even te wandelen en samen genoten we van de lekkere maaltijden. Na vier dagen heb ik afscheid genomen van mooie, bijzondere mensen en met een rugzak vol met tips en handvatten.

Nu na een aantal weken durf ik te zeggen dat het me echt verlichting heeft gegeven! Ik voel meer rust en ontspanning in mijn lichaam en hoofd. De tinnitus is naar de achtergrond gegaan!! En ik kan zelf aan de slag gaan met de tips om mijn tinnitus nog verder te verminderen! Het gaat nu echt goed met mij! 

Bij deze wil ik dan ook nogmaals de personen uit mijn groep en de specialisten bedanken maar in het bijzonder Nicole!!!

Wil je een oplossing voor je tinnitusklachten? 

Informatieavond
Eén keer per maand houden wij een vrijblijvende en kosteloze informatieavond over onze methodiek en onze tinnitustrajecten.

Intakegesprek
Overweeg je om een traject te volgen? Vraag dan een vrijblijvend intakegesprek aan. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding nemen wij contact met jou op. 

Informatieavonden en COVID-19
Wij organiseren zowel online als fysieke informatieavonden. De online informatieavonden vinden plaats via Zoom. De fysieke informatieavonden vinden alleen plaats indien mogelijk volgens de dan geldende coronamaatregelen van het RIVM. Vanzelfsprekend houden wij ons tijdens fysieke informatieavonden aan de coronamaatregelen van het RIVM.

Laat je gegevens achter en zet de eerste stap naar een geruislozer leven!

Aanmelden voor een informatieavond of een persoonlijk intakegesprek

Geef hier aan waarvoor je je wilt aanmelden:
VOL! Online informatieavond op maandag 1 november | 18.30-19.30 uur

Wij werken in onze trajecten met een effectieve methode die tinnitus bij 92% van onze deelnemers sterk heeft gereduceerd en bij meerdere mensen zelfs weggenomen.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden