Specialisten aan het woord | Nicole Bekhuis

"Ik geniet van zoveel aspecten binnen de Tinnitus Academie. Vanzelfsprekend het resultaat dat hoorbaar is voor deelnemers. Ogen van deelnemers die (weer) vrolijk en stralend worden. Of mooie en waardevolle ervaringen die oud-deelnemers met andere mensen en/of artsen willen delen; spontane ambassadeurs. Een greep uit de cadeautjes die ik wekelijks mag ontvangen en waarom ik de Tinnitus Academie heb opgericht. Vol overgave werk ik dagelijks samen met een bijzonder team om mij heen voor mensen die tinnitus/ hyperacusis en aanverwante klachten hebben. We streven een hoog ambitieniveau na, want er mee leren omgaan is voor ons niet voldoende. We willen deelnemers echt weer laten genieten van een geruisloser, stil(ler) en rustig(er) leven."

Als tinnitus ervaringsdeskundige weet Nicole hoe het is om weer volop te kunnen genieten van het leven zonder hinderlijke piep, suis of ruis in je oren en/of hoofd. Maar om hier te komen heeft ze zelf ook ‘de andere kant van de medaille’ gezien en ervaren, want het proces om tot dit resultaat te komen en de 'puzzel' die gelegd moet worden is (soms heel) moeilijk. Het vraagt commitment en doorzettingsvermogen.

Hersenen, tinnitus en on(der)bewuste triggers
Onze hersenen zijn een complex orgaan; waarmee we o.a. kunnen zien, ruiken én horen. Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat onze hersenen een grote invloed hebben op tinnitus. In positieve en negatieve zin. "Destijds als fysiotherapeut en de afgelopen circa 10 jaar heb ik mij steeds meer verdiept in de neuroplasticiteit van het brein. Dit is het vermogen van de hersenen om zich te herstellen en herstructureren. Daarmee zijn we in staat om, zonder ons daar vaak bewust van te zijn, gebruik te maken van onschatbare mogelijkheden. De proccesen in de hersenen moeten op een andere wijze in gang worden gezet om tinnitus te verminderen of dat het weer stil/rustig wordt. Dit proces start door op zoek te gaan naar de on(der)bewuste triggers en mechanismen t.a.v. tinnitus. Samen met de andere specialisten gaan we op zoek naar deze triggers en bekijken we welke handvatten nodig zijn om bepaalde processen in gang te zetten om tot het gewenste resultaat te komen. Ieder individu heeft zijn eigen 'puzzelstukjes' die van belang zijn in het proces. Een zoektocht waar ik energie uithaal.”

“Zelf heb ik destijds, toen ik doodziek was en met tinnitus op de bank lag en geen uitweg meer zag, deze on- en onderbewuste triggers en mechanismen enorm onderschat. Tegelijkertijd voelde ik dat er triggers waren die ik zelf on(der)bewust in stand hield, maar ik kon er niet bij. Ik begreep het niet? Hoe dan? Wat dan? Waar ligt het aan? Wat kan ik in hemelsnaam anders doen om me beter te voelen? Hoe krijg ik weer rust en stilte in mijn hoofd?”

Wereldwijde zoektocht
“Het werd letterlijk een wereldwijde zoektocht die deels in mijn boek beschreven staat. De on- en onderbewuste triggers en mechanismen zijn soms moeilijk onder woorden te brengen, en daarmee ‘vaag’ en ongrijpbaar maar erg belangrijk in het proces om gebruik te maken van de neuroplasticiteit van ons brein en de weg naar een geruisloos, rustig en/of stil leven. Samen met ons team van specialisten gaan we tijdens een traject o.a. op zoek naar deze on- en onderbewuste triggers en mechanismen zodat we deze kunnen veranderen. We veranderen dus niemand als persoon. Zeker niet! Wel maken we optimaal gebruik van de onschatbare mogelijkheden van o.a. het brein. Want dit vermogen heeft ons brein, ook jouw brein! Processen die tijd en energie kosten, maar die mij (en inmiddels vele mensen met mij) stilte en rust hebben gegeven in hoofd en lichaam. Deze ervaring wil ik graag aan meer mensen met tinnitus en/of hyperacusis geven.”
 
En dat kan nu in de meest ideale omgeving! Zoals ik destijds, toen ik zelf nog doodziek was en gek werd van tinnitus, als droom voor ogen had: een rustieke boerderij in een landelijke, mooie en veilige omgeving waar ik samen met mijn team in alle rust trajecten kan aanbieden voor mensen die hinder ondervinden van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten. Je bent van harte welkom! 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Meld je aan voor een (online) informatieavond of een intakegesprek

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede (Boekelo)

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden