Publicaties

FC Twente-speler Michal Sadílek dankzij hulp uit Boekelo verlost van tinnitus: ‘Ik lag twee maanden elke dag op bed te huilen’

FC Twente-speler Michal Sadílek is sinds anderhalve maand verlost van de ruis in zijn hoofd. Na allerlei onderzoeken vond hij de oplossing dicht bij huis, in de Tinnitus Academie in Boekelo.

Bron: DPG Media, Tubantia
Tekst: Leon ten Voorde
Foto's: Lars Smook
Datum: 28 april 2023

LINDA.meiden | piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiep in je oor

Wat wensten ze dat ze gehoorbescherming hadden gedragen. Dan zaten deze meiden nu niet met die piep, kraak of suis in hun oor. 

Gehoorbeschadiging, zoals gehoorverlies of tinnitus, komt bij jongeren steeds vaker voor en gelukkig besteed de LINDA.meiden deze maand aandacht aan gehoorschade. Oud-deelnemers Anique en Bo vertellen samen met vier andere jonge meiden over het moment dat de gehoorschade bij hun begon, de angsten die daarbij kwamen kijken en de impact die dit had/heeft op hun leven. 

Benieuwd hoe het nu met Anique en Bo gaat? Bekijk hier het verhaal van Anique en lees het verhaal van Bo

LINDA.meiden, fotografie: Jasper Rens van Es, styling: Esmeralda Schipper, visagie: Giana Alfons, tekst: Joanne Wienen

Podcast Vroeg! op Radio NPO 
Over de toename van gehoorschade en de preventie daarvan

Tijdens de radio uitzending van Vroeg! ging Nicole Bekhuis in gesprek met Stephan Komduur over de toename van gehoorschade onder jongeren en de gevolgen hiervan. Gevolgen zoals tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten die nog vaak onderschat worden en een grote sociale impact kunnen hebben. Ook bespraken ze haar proces naar herstel en de mogelijkheden die er zijn om klachten zoals tinnitus en hyperacusis te beïnvloeden. 

Beluister de aflevering/podcast!

Vroeg! NPO Radio 1 met Stephan Komduur | 30 november 2022

Libelle 'Aanpakken bij de Bron'

Journalist Els Meyer, die zelf al jaren wordt geplaagd door oorsuizen oftewel tinnitus, gaat op onderzoek uit omdat zij zich wanhopig afvraagt hoe je die constante piep uit je hoofd weg krijgt.

Een interessant artikel in de Libelle waarin de Tinnitus Academie wordt genoemd en een oud-deelnemer Frank aan het woord is.  

GezondNU "Ik kan weer stralen!"

Nicole Bekhuis in GezondNU: "Ik gebruikte mijn gezondheid als richtingaanwijzer. Werden de geluiden in mijn hoofd of de draaiduizeligheid erger, dan maakte ik andere keuzes."

'Ik kan weer stralen' uit gezondNU 1-2019, www.gezondnu.nl

"Als er letterlijk iets knapt in je"

Nicole Bekhuis kon door de ziekte van Ménière bijna niets meer. Ze wilde niet worden afgekeurd en stak al haar energie in wat ze nog wel kon. 

Twentse methodiek tegen oorsuizen biedt patiënten hoop

Medicatie is er niet, maar toch hoeven patiënten niet te wanhopen.

Literatuur

Het is wetenschappelijk bewezen dat er bij tinnitus veelal sprake is van 'breinsuizen'

De Ridder D, Vanneste S & Congedo, M., 2011

"Centrale Sensitisatie (SC) is een mechanisme wat een verklaring kan bieden voor het in stand houden van klachten"

C. Den Boer, L. Dries, B. Terluin, J.C. van der Wouden, A.H. Blankenstein, C.P. van Wilgen, P.Lucassen, H.E. van der Horst. (2019)

Online informatieavond

Bedankt voor je belangstelling! Momenteel ervaren we een enorme toename van mooie en positieve reacties op basis van het artikel in de Tubantia over Michal Sadílek en Nicole Bekhuis. Door deze enorme toename zitten alle online informatieavonden van mei en juni helaas al vol en werken we vanaf heden met een wachtlijst. Uiteraard willen we ten alle tijden onze kwaliteit waarborgen en hebben we als doel om iedereen zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in onze methode en trajecten laat dan vrijblijvend je gegevens achter, zodat wij jou op onze wachtlijst kunnen plaatsen voor het bijwonen van één van onze online informatieavonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op, bedankt voor je begrip.

Persoonlijk intakegesprek
Ieder traject is maatwerk, we nodigen je na aanwezigheid van een (online)informatieavond uit voor een persoonlijk intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we aan de hand van vooraf ingevulde vragenlijsten jouw klachten, wensen en behoeften om te beoordelen of we iets voor je kunnen betekenen. 

Laat je gegevens achter en zet de eerste stap naar een geruislozer leven!

Laat vrijblijvend je gegevens achter! 


Het kan zijn dat een reactie op je mail, aanvraag via onze website of telefoontje wat langer kan duren. We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen op je begrip. Hartelijk dank, het Team van de Tinnitus Academie.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden