Publicaties

LINDA.meiden | piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiep in je oor

Wat wensten ze dat ze gehoorbescherming hadden gedragen. Dan zaten deze meiden nu niet met die piep, kraak of suis in hun oor. 

Gehoorbeschadiging, zoals gehoorverlies of tinnitus, komt bij jongeren steeds vaker voor en gelukkig besteed de LINDA.meiden deze maand aandacht aan gehoorschade. Oud-deelnemers Anique en Bo vertellen samen met vier andere jonge meiden over het moment dat de gehoorschade bij hun begon, de angsten die daarbij kwamen kijken en de impact die dit had/heeft op hun leven. 

Benieuwd hoe het nu met Anique en Bo gaat? Bekijk hier het verhaal van Anique en lees het verhaal van Bo

LINDA.meiden, fotografie: Jasper Rens van Es, styling: Esmeralda Schipper, visagie: Giana Alfons, tekst: Joanne Wienen

Podcast Vroeg! op Radio NPO 
Over de toename van gehoorschade en de preventie daarvan

Tijdens de radio uitzending van Vroeg! ging Nicole Bekhuis in gesprek met Stephan Komduur over de toename van gehoorschade onder jongeren en de gevolgen hiervan. Gevolgen zoals tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten die nog vaak onderschat worden en een grote sociale impact kunnen hebben. Ook bespraken ze haar proces naar herstel en de mogelijkheden die er zijn om klachten zoals tinnitus en hyperacusis te beïnvloeden. 

Beluister de aflevering/podcast!

Vroeg! NPO Radio 1 met Stephan Komduur | 30 november 2022

Libelle 'Aanpakken bij de Bron'

Journalist Els Meyer, die zelf al jaren wordt geplaagd door oorsuizen oftewel tinnitus, gaat op onderzoek uit omdat zij zich wanhopig afvraagt hoe je die constante piep uit je hoofd weg krijgt.

Een interessant artikel in de Libelle waarin de Tinnitus Academie wordt genoemd en een oud-deelnemer Frank aan het woord is.  

GezondNU "Ik kan weer stralen!"

Nicole Bekhuis in GezondNU: "Ik gebruikte mijn gezondheid als richtingaanwijzer. Werden de geluiden in mijn hoofd of de draaiduizeligheid erger, dan maakte ik andere keuzes."

'Ik kan weer stralen' uit gezondNU 1-2019, www.gezondnu.nl

"Als er letterlijk iets knapt in je"

Nicole Bekhuis kon door de ziekte van Ménière bijna niets meer. Ze wilde niet worden afgekeurd en stak al haar energie in wat ze nog wel kon. 

Twentse methodiek tegen oorsuizen biedt patiënten hoop

Medicatie is er niet, maar toch hoeven patiënten niet te wanhopen.

Succesvol in Balans

Hoe kun je het roer weer stevig in handen krijgen? Hoe kom je weer in beweging en hoe ga je varen? Hoe kun je vanuit geluk, passie en je eigen talenten weer op de juiste koers komen? En koers houden. Dat is de rode draad in ‘Succesvol in Balans’. In het verhaal van ‘Succesvol in Balans’ is er daarnaast aandacht voor Ménière, Tinnitus en hoe hier mee om te gaan.

Literatuur

Het is wetenschappelijk bewezen dat er bij tinnitus veelal sprake is van 'breinsuizen'

De Ridder D, Vanneste S & Congedo, M., 2011

"Centrale Sensitisatie (SC) is een mechanisme wat een verklaring kan bieden voor het in stand houden van klachten"

C. Den Boer, L. Dries, B. Terluin, J.C. van der Wouden, A.H. Blankenstein, C.P. van Wilgen, P.Lucassen, H.E. van der Horst. (2019)

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

(Online) Informatieavond
Twee keer per maand organiseren wij een (online)informatieavond waarin we jou meer vertellen over onze methode, de trajecten en de resultaten die zijn behaald. De avonden zijn geheel vrijblijvend en kosteloos.

Persoonlijk intakegesprek
Omdat onze trajecten zijn gericht op persoonlijk maatwerk nodigen wij je na jouw aanwezigheid bij de (online)informatieavond uit voor een persoonlijk intakegesprek. Tijdens het persoonlijk intakegesprek bespreken aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst jouw klachten, wensen en behoeften om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Laat je gegevens achter en zet de eerste stap naar een geruislozer leven!

Mocht je vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen zodat we je vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.

Meld je vrijblijvend aan!

Geef hier aan waarvoor je je wilt aanmelden:

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden