Vacature
Trajectleider | Tinnitus Academie

De Tinnitus Academie biedt trajecten aan voor mensen met tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) en aanverwante klachten, met als doel om klachten te reduceren of volledig te laten verdwijnen. Dit doen wij in, persoonlijke, op maat gemaakte meerdaagse trajecten die plaatsvinden in een kleine groep, duo- of individuele setting.

 We werken met een enthousiast en zeer betrokken team van artsen en paramedici die tevens ervaringsdeskundig zijn. Samen hebben we in de afgelopen jaren de Bekhuis Methode ontwikkeld, een succesvolle methode die we toepassen tijdens onze trajecten. Artsen vertrouwen hun patiënten aan ons toe en ook via-via weten mensen de weg naar de Tinnitus Academie te vinden.

De kracht van de Tinnitus Academie zit ‘m onder andere in onze aanpak vanuit de kern in plaats van symptoombestrijding. Wij geloven niet in standaardprotocollen want ieder mens is uniek in zijn/haar context. In een warme, professionele omgeving, waar ruimte is voor een lach en een traan reiken we onze deelnemers dan ook de persoonlijke handvatten aan die ze nodig hebben om in korte tijd verandering te realiseren. Wij en hopelijk ook binnenkort, jij, doen er alles aan om hen weer te laten genieten van (meer) rust en stilte.

We groeien en bloeien op dit moment volop en deze mooie ontwikkelingen vragen dan ook om uitbreiding van ons team. Wij zijn op zoek naar een TRAJECTLEIDER voor onze groepstrajecten (ZZP-basis of mogelijkheid tot loondienst). 

Als trajectleider heb je een belangrijke en waardevolle rol tijdens een traject. Je bent de verbindende schakel tussen de deelnemer(s) en de diverse specialisten die we inzetten tijdens het traject. En natuurlijk deel jij als specialist jouw kennis over tinnitus en de werking van het brein op basis van de Bekhuis Methode. Geen zorgen wanneer je (nog) geen of onvoldoende kennis/expertise hebt m.b.t. voorgaande; we leren je het graag. Want voordat je daadwerkelijk van start gaat is er vanzelfsprekend alle mogelijkheid om de betreffende kennis en andere aspecten die belangrijk zijn je eigen te maken. Zo kunnen we de huidige geboden kwaliteit blijven waarborgen.

Naast jouw inzet als trajectleider voer je (in de toekomst) ook intakegesprekken met potentiële deelnemers om in te schatten of wij een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan het verminderen dan wel wegnemen van betreffende klachten. Je voorziet hen van relevante informatie zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken met betrekking tot het volgen van een traject bij de Tinnitus Academie.

Kortom een veelzijdige functie waarbij het welzijn van onze deelnemers centraal staat

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een (para)medische achtergrond bijvoorbeeld (basis) arts, psychologie, fysiotherapie etc;
 • Een grote nieuwsgierigheid naar onze deelnemers en hun klachten;
 • Je vraagt door en kunt mensen goed “lezen”;
 • Je herkent on(der)bewuste processen bij onze deelnemers en anticipeert daarop;
 • Je bent een warme persoonlijkheid waar onze deelnemers zich veilig en welkom bij voelen;
 • Je bent niet voor één gat te vangen’ en beschikt over een portie gezonde humor;
 • Kennis over en ervaring met tinnitus en aanverwante klachten is een pré;
 • Je hebt ruime ervaring in het begeleiden van groepen;
 • Je bent betrokken en flexibel inzetbaar, vier dagen achter elkaar, ook tijdens de avonduren;
 • Fijn wanneer je in de buurt van Enschede woont.

Wat bieden wij jou?

 • Een zinvolle, afwisselende en boeiende werkomgeving bij een organisatie die nooit stil staat;
 • Een enthousiast team waarin volop ruimte is voor persoonlijke groei;
 • Wij zijn elke dag nieuwsgierig en geven jou de mogelijkheid om je, samen met ons, verder te ontwikkelen zodat jij ons ook kunt inspireren;
 • Samenwerking met een team van circa vijfentwintig artsen, specialisten, paramedici en overige collega’s.
 • Samen met vier collega trajectleiders geef je inhoud aan onze trajecten;
 • Een flexibel aantal uren, afhankelijk van het aantal trajecten die je voor ons gaat begeleiden. Wij buigen graag mee met jouw wensen. Jij ook met de onze?
 • Een unieke werkplek; we beschikken over twee prachtige Saksische boerderijen in het buitengebied van Enschede, omringd door rust en ruimte;

Solliciteren? 
Word jij enthousiast van deze functie en wil je graag een zinvolle bijdrage leveren binnen de Tinnitus Academie? Dan lijkt het ons leuk om jou te ontmoeten. Ook als je al een leuke baan hebt en er nog een mooie uitdaging bij wilt doen dan kunnen we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. 

We zien allereerst graag je motivatiebrief en CV in onze mailbox (info@tinnitusacademie.nl) verschijnen vóór dinsdag 2 april 2024. 

De eerste sollicitatiegesprekken (speeddates) staan, in overleg met jou, gepland op maandag 8 april 2024. Nieuwsgierig naar wie we zijn of wat we doen? Kijk snel verder op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Carien website

De verbindende factor

Carien Hobbelink over haar rol als trajectleider

‘In mijn rol als trajectleider ben ik de verbindende factor tussen de specialisten en de deelnemers. Samen proberen we ‘de puzzel te leggen’. Ik wil een veilige en warme omgeving creëren zodat alles benoemd en gezien mag worden wat nodig is om tot vertrouwen, inzicht en herstel te komen. Tijdens het traject ondersteun en begeleid ik de deelnemers om de diepte in te gaan. Een proces dat gepaard gaat met een lach en een traan en af en toe de nodige lucht en humor nodig heeft. Dat maakt een traject ook zo mooi en bijzonder, alles komt in die paar dagen samen!’

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden