Vacature
Trajectleider | Tinnitus Academie

De Tinnitus Academie biedt behandeltrajecten aan voor personen met tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) en aanverwante klachten, met als doel om klachten te reduceren ofwel volledig te laten verdwijnen. Dit doen wij in, op maat gemaakte, meerdaagse trajecten die plaatsvinden in een kleine groep, duo- of individuele setting. 

Tijdens de trajecten gaan we, samen met de deelnemer(s) op zoek naar on(der)bewuste triggers, gedachten en patronen die onbedoeld de klachten in stand houden. Aanpak vanuit de kern in plaats van symptoombestrijding.  In een warme, professionele omgeving, waar ruimte is voor een lach en een traan reiken we hen de handvatten die ze nodig hebben om in korte tijd verandering te realiseren. We doen er alles aan om hen weer te laten genieten van rust en stilte.

We werken met een enthousiast team van artsen, paramedici en ervaringsdeskundigen. Samen hebben we in de afgelopen jaren de Bekhuis methode ontwikkeld, een succesvolle methode die we toepassen tijdens onze trajecten. Artsen vertrouwen hun patiënten aan ons toe en via-via weten steeds meer mensen de weg naar de Tinnitus Academie te vinden en dat vraagt om uitbreiding van ons team.

Daarom zijn wij op korte termijn op zoek naar een TRAJECTLEIDER (zzp-basis)

Als traject(bege)leider heb je een belangrijke en waardevolle rol tijdens een traject. Je bent de verbindende schakel tussen de deelnemer(s) en de diverse specialisten die we inzetten tijdens het traject. Daarnaast draag je zelf ook een steentje bij aan het traject, want ook voor jou is er een rol als specialist weggelegd. Je deelt bijvoorbeeld jouw kennis over tinnitus en de werking van het brein op basis van de Bekhuis methode. Geen zorgen wanneer je (nog) geen of onvoldoende kennis/ expertise hebt m.b.t. voorgaande; we leren je het graag. Want voordat je daadwerkelijk van start gaat is er vanzelfsprekend alle mogelijkheid om de betreffende kennis en andere aspecten die belangrijk zijn je eigen te maken zodat we de huidige geboden kwaliteit waarborgen.

Tevens voer je intakegesprekken met potentiële deelnemers om in te schatten of wij een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan het verminderen dan wel wegnemen van betreffende klachten. Daarbij voorzie je hen van relevante informatie zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken met betrekking tot het volgen van een traject bij de Tinnitus Academie. Kortom een veelzijdige functie waarbij het welzijn van onze deelnemers centraal staat.

Wat vragen wij van jou?

 • Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over een grote nieuwsgierigheid naar onze deelnemers en hun klachten;
 • Je bent (sterk) empathisch;
 • Kennis en ervaring over tinnitus en aanverwante klachten is een pré
 • Je vraagt door en kunt mensen goed “lezen”;
 • Je herkent on(der)bewuste processen en anticipeert daarop;
 • Je bent een warme persoonlijkheid waar onze deelnemers zich veilig en welkom voelen;
 • Daarbij ‘ben je niet voor één gat te vangen’ en beschik je over een portie gezonde humor.
 • Je hebt een (para)medische achtergrond. Zoals bijvoorbeeld (basis) arts, psychologie, fysiotherapie etc.
 • Je bent flexibel inzetbaar, ook tijdens de avonduren.

Wat bieden wij jou?

 • Werken bij de Tinnitus Academie is zinvol, afwisselend en boeiend;
 • Een enthousiast team waarin volop ruimte is voor persoonlijke groei;
 • Wij zijn elke dag nieuwsgierig en geven jou de mogelijkheid om je, samen met ons, verder te ontwikkelen zodat jij ons ook kunt inspireren ;)
 • Je gaat samenwerken met gerenommeerde artsen en specialisten;
 • Samen met drie collega trajectleiders geef je inhoud aan onze trajecten;
 • Een flexibel aantal uren, afhankelijk van het aantal trajecten die je voor ons gaat begeleiden;
 • Je gaat werken op een unieke locatie in Twente; we beschikken over twee prachtige boerderijen in de natuur van waaruit we werken.

Solliciteren? 
Word je getriggerd en heb je zin om van start te gaan? Dan zij wij benieuwd waarom dat zo is en zien we graag je motivatie en CV in onze mailbox verschijnen voor zondag 24 april 2022 via info@tinnitusacademie.nl. Ook als je al een leuke baan hebt en er nog een mooie uitdaging bij wilt doen dan kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Nieuwsgierig naar wie we zijn of wat we doen? Kijk snel verder op onze website.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden