Aanpak vanuit de kern

Over onze methode

Na verloop van tijd en tot mijn eigen verbazing ontdekte ik dat ik ‘de geluiden’, de duizelingen en aanverwante klachten kon beïnvloeden. Onze hersenen zijn namelijk neuroplastisch, dit is het vermogen van de hersenen om zich te herstellen, te herstructureren en te vernieuwen. Dit was de eerste stap naar een oplossing en zo is de "Bekhuis methode" ontstaan. Ik besloot me niet af te laten keuren, sprong in het diepe en ontwikkelde in samenwerking met artsen en (para) medici de "Bekhuis Methode".

Hieruit is de Tinnitus Academie ontstaan. Sommige van de professionals die bij hebben gedragen aan de ontwikkeling van de "Bekhuis Methode" zijn werkzaam binnen de Tinnitus Academie. We behandelen succesvol mensen met tinnitus, hyperacusis, stress, Ménière en aanverwante klachten. Iedere keer weer geniet ik wanneer mensen minder of zelfs geen klachten meer hebben. Dat is waar ik het voor heb gedaan en nog steeds voor doe!

Geluk en persoonlijke ontwikkeling lopen als een rode draad door mijn leven. Ik begon als fysiotherapeut met een fascinatie voor psychosomatische klachten. Als docent werkte ik jaren bij de Academie Gezondsheidszorg op de Saxion Hogeschool. De jaren dat ik werkzaam was bij TSM Business School ontwierp ik trajecten op het gebied van leiderschap, management en organisatieontwikkeling. Daarbij legde ik de focus op persoonlijk leiderschap. Al deze ervaringen komen nu samen in de Tinnitus Academie.

Binnen de Tinnitus Academie hebben we een aantal bijzondere trajecten ontwikkeld waarin de Bekhuis Methode is geintegreerd.

Naast het werken vanuit de Bekhuis Methode staat de Tinnitus Academie in contact met KNO-artsen van het MST en ZGT en hoogwaardige audiciens zodat we steeds de juiste expertise op het juiste moment kunnen inzetten.

Maatwerk trajecten

Wij ontwikkelen en bieden behandeltrajecten aan voor personen met tinnitus en aanverwante klachten. Dit traject vindt plaats in een kleine groep, duo- of individuele setting. Onze trajecten zijn gebaseerd op een effectieve methode waarin jarenlange ervaring en kennis vanuit diverse professionele invalshoeken samenkomen.

Bekijk onze trajecten

Online informatieavond

Mocht je geïnteresseerd zijn in onze methode en trajecten meld je dan vrijblijvend en kosteloos aan voor één van onze online informatieavonden. Tijdens de informatieavond vertellen we meer over: 

  • Tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten in relatie tot je brein;
  • De mogelijkheden die er zijn voor jouw klachten;
  • De Bekhuis Methode die vanuit eigen ervaring en in samenwerking met artsen en paramedici is ontwikkeld;
  • De groeps-, duo en individuele trajecten;
  • De invloed van de neuroplasticiteit van ons brein en tinnitus en/of hyperacusis;
  • En delen we ervaringen van oud-deelnemers.

Persoonlijk intakegesprek
Ieder traject is maatwerk, na het volgen van de informatieavond ben je van harte welkom voor een persoonlijk intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we aan de hand van vooraf ingevulde vragenlijsten jouw klachten, wensen en behoeften om te beoordelen of we iets voor je kunnen betekenen. 

Laat je gegevens achter en zet de eerste stap naar een geruislozer leven!

Meld je vrijblijvend aan!

VOL! Online informatieavond | dinsdag 2 april om 19.30 uur

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden