Bedankt voor je aanmelding! 

Goed dat je contact met ons hebt genomen! We kijken graag samen met jou wat we voor je kunnen betekenen in jouw zoektocht naar rust en stilte. Heb je je aangemeld voor de (online)informatieavond dan ontvang je binnen twee werkdagen de definitieve uitnodiging van ons. Mocht je je hebben aangemeld voor een persoonlijk intakegesprek dan sturen wij binnen twee werkdagen een persoonlijke uitnodiging met daarin een datum- en tijdsvoorstel. 

Mijn ontdekkingsreis naar rust en stilte
Succesvol in balans

Zelf kreeg ik een aantal jaren geleden te maken met tinnitus en aanverwante klachten waaronder de ziekte van Ménière. Ik kwam in de medische molen terecht, maar werd naar huis gestuurd met het advies om ermee te leren leven. Daar liet ik het niet bij zitten. Ik ging op ontdekkingsreis, ging aan de slag met mijn eigen herstel en leerde op welke manier ik mijn tinnitus kon beïnvloeden. En met succes: ik geniet weer van de rust en stilte. Benieuwd naar mijn persoonlijke verhaal? Bekijk de video. 

Ervaringen deelnemers 

Maike: "Mijn toon is flink gereduceerd en is veel minder aanwezig. Niet alleen rondom mijn tinnitus (toon) ervaar ik meer rust, maar ik ervaar in zijn geheel meer innerlijke rust. En dat is wat ik bedoel met ‘de kern is veranderd’".

Peter: "Het traject was zeer intensief, vermoeiend, maar zeker zeer verhelderend. Een ‘eyeopener’ en bijzonder om mee te maken. Het traject heeft mij andere inzichten gegeven om met het geluid om te gaan."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

De relatie tussen tinnitus en gehoorverlies

Muziek die lekker hard door je oordopjes klinkt, vuurwerk dat van dichtbij wordt afgestoken of het bijwonen van een concert waarbij de muziek hard door de boxen dreunt. Allemaal geluiden waardoor gehoorschade veroorzaakt kan worden en waardoor vervelende klachten, zoals gehoorverlies, tinnitus of hyperacusis kunnen ontstaan. Maar wat is nu het verband tussen geluid, gehoorverlies en tinnitus? 

Hyperacusis en ons
brein

Hyperacusis betekent letterlijk 'te veel geluid', maar betekent dat dan ook dat mensen met hyperacusis een beter gehoor hebben? Nee, dat hoeft niet zo te zijn. Wie overgevoelig is voor omgevingsgeluid(en) ervaart het geluid als (veel) harder of pijnlijker.

Meer lezen

Misofonie: haat tegen geluid

Geluid, het is er. Bijna altijd en overal. Geluid van verkeer, lachende kinderen, smakkende collega’s tijdens de lunch of vogels die fluiten. Geluiden die voor sommige mensen niet eens meer opvallen, terwijl anderen er juist een hekel aan hebben, misofonie. Letterlijk betekent misofonie ‘haat voor geluid’ en gaat vaak gepaard met heftige negatieve emoties. 

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden