"Het groepstraject was een groot cadeau"

Iris | Deelneemster groepstraject Tinnitus Academie

In december 2019 kreeg ik last van tinnitus. Aanvankelijk viel het nog mee; van tijd tot tijd een piep in mijn linkeroor of wat geruis in mijn hoofd. Ik trok me er dan ook weinig van aan en ging op de ‘oude voet’ door: hard werken, sporten, cursussen en waar mogelijk, vanwege corona, wat sociale contacten. Mijn oude, drukke leven dus. In de loop van januari werd mijn tinnitus steeds erger en ging gepaard met zeer ernstige vermoeidheidsklachten en slaapproblemen waardoor ik op een gegeven moment zo kapot was dat ik niet meer kon werken en alleen maar met een zwaar en lawaaierig hoofd op de bank kon liggen.Ik hoorde allerlei geluiden: afwisselend geruis, gesis, ‘white noise’ met soms ook piepgeluiden er doorheen. Het volume fluctueerde enorm: van 2 tot 8; in beide oren en door mijn hele hoofd. 

Even naar buiten voor een korte wandeling of naar de winkel gaan was opeens een enorme opgave waar ik mijn hele dag omheen moest plannen. Ik voelde me totaal opgebrand en had het gevoel dat ik een hersenschudding had. Naast de tinnitusklachten bleek ik dus ook last van een burn-out te hebben en een centraal zenuwstelsel dat totaal uit balans was geraakt. Nou, zo voelde het precies! 

Via een kennis kreeg ik toen de tip over de Tinnitus Academie en ik heb toen direct contact opgenomen. Al vrij snel kon ik een intakegesprek plannen en meteen kreeg ik een heel erg goed gevoel bij de benadering van Nicole en haar team. Ik was aan het juiste adres! Bovendien was ik zo ontzettend blij dat ik binnen afzienbare tijd terecht kon. Na de intake heb ik ook het boek ‘Succesvol in Balans’ van Nicole besteld en het in een ruk uitgelezen. Er staan veel goede tips in die mij geholpen hebben om de twee maanden tot het traject door te komen. Het lukte me steeds beter om te ontspannen en merkte dat mijn tinnitusklachten daardoor afnamen. Dagelijks yoga en mindfulness hebben hier zeker ook aan bijgedragen, dus het doen van yoga- of ontspanningsoefeningen en/of meditatie kan ik iedereen aanraden!

Tijdens het groepstraject ben ik tot de kern gekomen waar mijn tinnitus vandaan komt en kan hierdoor in de toekomst bewust andere keuzes maken die beter voor mij zijn. De vier dagen heb ik als een groot cadeau ervaren. Niet alleen door Nicole en haar team, maar ook door de groep zelf. Die was fantastisch! Aan iedereen heel hartelijk dank!

Hoewel ik aanvankelijk twijfels had of ik voldoende energie zou hebben voor het traject, viel dit enorm mee. Dit heeft mij tevens veel vertrouwen in mijn herstellend vermogen gegeven. De tools die tijdens het traject aangereikt worden zijn van onschatbare waarde om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien en daar ben zo blij om! Mijn tinnitus is na het traject verder afgenomen: op de meeste dagen is het niveau rond de 2, maar er zijn ook steeds langere momenten waarop het niveau zakt tot 1 of zelfs 0! Pieken zijn er nog, maar vaak van korte duur en ik weet dat die weer overgaan. Hoewel ik me al stukken beter voel, weet ik dat ik wat betreft mijn burn-out nog een weg te gaan heb, maar de boost die ik tijdens het traject heb gekregen is een hele belangrijke impuls geweest in mijn genezingsproces.

Lees hier de ervaringsverhalen van andere deelnemers of plan een intakegesprek zodat we samen kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden