Geluidsworkshop de impact van geluid   Tinnitus Academie

Preventieve geluidsworkshop voor duurzame inzetbaarheid
De impact van geluid

De afgelopen tijd kunnen we niet om de (media)aandacht heen die er is voor de impact van geluid en de gevolgen daarvan. En gelukkig maar! De impact van geluid is namelijk groot, groter dan we ons beseffen. Geluid kan in sommige gevallen zelfs een negatieve impact hebben op onze gezondheid en klachten zoals gehoorschade, tinnitus of hyperacusis veroorzaken. 

Vaak wordt geluid gerelateerd aan een avondje stappen of een bezoek aan een concert, maar juist ook op de werkvloer kan geluid schadelijk zijn. Zo heeft 1 op de 10 Nederlanders te maken met schadelijk geluid op de werkvloer. 

Preventie is essentieel

Vorig jaar kwam de Gezondheidsraad met het advies om het maximale geluidsniveau voor versterkte muziek in horecagelegenheden te verlagen en om de bestaande preventieve maatregelen, zoals het stimuleren van het gebruik van gehoorbescherming en het geven van voorlichting, voort te zetten. 

Een belangrijk advies dat niet alleen relevant is voor de muziekindustrie, maar ook voor op de werkvloer waar de impact enorm kan zijn en bewustwording dus essentieel is. Vanuit de Tinnitus Academie bieden we daarom, naast (bedrijfs)trajecten voor mensen die last hebben van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten ook preventief een bijdrage middels onze geluidsworkshops.

Michiel Trouw   kennisdelen tinnitus, gehoorschade, hyperacusis

Ons aanbod

Iedere organisatie, afdeling en medewerker is uniek en daarom bieden wij geluidworkshops aan die op maat ontwikkeld zijn en daarmee volledig zijn afgestemd op de vraag vanuit jouw organisatie. In co-creatie komen we tot een passend aanbod. Dit kan onder andere bestaan uit:

Geluidsworkshops

Het doel van een geluidsworkshop is om bewustwording te creëren over de impact en invloed van geluid. We geven advies over gehoorbescherming, delen kennis die wordt afgewisseld met praktijk- en ervaringsgerichte oefeningen die gekoppeld zijn aan de dagelijkse werkzaamheden van jouw medewerkers. Hands-on leren we hoe zij direct kunnen handelen wanneer zich een geluidsimpact volle situatie voordoet, waarbij we idealiter ook integreren dat ze niet alleen de eigen verantwoordelijkheid nemen, maar ook voor elkaar.

Gehoorscreening

Mensen zijn zich niet altijd bewust van gehoorverlies, terwijl slechthorendheid toch een grote impact kan hebben. Slechthorende mensen kunnen zich vaak moeilijker concentreren, kunnen last hebben van onbegrip, gebrek aan energie, miscommunicatie en luisterstress. Daarnaast kan slechthorendheid voor onveilige situaties op de werkvloer zorgen. Het is daarom belangrijk dat gehoorverlies zo snel mogelijk wordt opgemerkt om de juiste behandeling te kunnen bieden. Door het afnemen van een gehoorscreening krijgen jouw medewerkers inzicht in hun gehoor.

In een notendop

 Ons doel is preventief een bijdrage leveren aan het voorkomen van gehoorschade binnen jouw organisatie
We creëeren bewustwording over de impact van geluid
Maatwerk workshop afgestemd op de doelgroep en jullie wensen en behoeften

 Praktisch toepasbaar en ervaringsgericht leren
Kennis over de relatie tussen ons brein, gehoorschade, tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten
Inzicht over de sociale gevolgen die gehoorschade met zich kan meebrengen

Is deze workshop iets voor jouw medewerkers?

Ons op maat gemaakte aanbod is interessant voor organisaties waar medewerkers dagelijks worden blootgesteld aan geluid. We denken hier al snel aan werkzaamheden met luid gereedschap of machines, maar ook geluid in een kantoortuin kan veel impact hebben. 

Ons aanbod is altijd maatwerk en daarom zal de investering per organisatie verschillen. We gaan daarom ook graag eerst met je in gesprek om jullie wensen en behoeften te bespreken. Laat je gegevens achter zodat we telefonisch contact met je kunnen opnemen.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden