Preventieve lawaaiworkshop
De impact van geluid

De afgelopen tijd konden we niet om de media-aandacht heen die er is voor gehoorschade en de gevolgen daarvan. En gelukkig maar! Want uit verschillende onderzoeken blijkt dat gehoorschade steeds vaker voorkomt. Niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen en jongeren, wordt beginnend gehoorverlies geconstateerd en vrezen ze zelfs voor een ‘vloedgolf’ aan tinnituspatiënten.

Vanuit de Tinnitus Academie willen we daarom, naast het aanbieden van behandelingen voor mensen die al last hebben van de gevolgen van gehoorschade, zoals tinnitus en hyperacusis, ook preventief een bijdrage leveren, zodat de gevolgen beperkt kunnen blijven. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 

Voorkomen is beter dan genezen

Muziekfestivals, feestjes in de kroeg, een druk centrum, machines op de werkvloer of een podcast luisteren door je nieuwe airpods. Dagelijks worden we blootgesteld aan verschillende geluiden die impact hebben op ons gehoor. Maar welke impact? Want weten we eigenlijk welke invloed geluid kan hebben op je gehoor? Bij hoeveel decibel is geluid schadelijk? En op welk volume mag je nu een podcast luisteren?

Vragen waar we niet dagelijks bij stil staan, maar toch van wezenlijk belang zijn bij de bewustwording over de impact van geluid en een belangrijke stap bij het voorkomen van gehoorschade. 

Maar naast dit fysieke aspect willen we ook de mentale kant belichten. Want gehoorschade, zoals tinnitus, plotsdoofheid of hyperacusis, kan ook veroorzaakt worden door stress, trauma's, negatieve emoties en of het continu aanstaan binnen een maatschappij die veel van ons vraagt. 

De workshop in een notendop

 Ons doel is preventief een bijdrage leveren aan het voorkomen van gehoorschade
 Creëeren van bewustwording over de impact van geluid
 Maatwerk workshop afgestemd op de doelgroep en jouw wensen en behoeften

 Praktisch toepasbaar en ervaringsgericht leren
Kennis over de relatie tussen ons brein, gehoorschade, tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten
Inzicht over de sociale gevolgen die gehoorschade met zich kan meebrengen

Is deze workshop iets voor mij of voor mijn organisatie? 

Deze op maat gemaakte workshops zijn interessant voor mensen die (dagelijks) worden blootgesteld aan geluid binnen bijvoorbeeld jouw bedrijf, muziekprofessionals, maar ook (basis)scholen kunnen we op een speelse manier bewustwording creëren over de impact van geluid.

Neem contact met ons op zodat we samen, aan de hand van jouw wensen en behoeften, de mogelijkheden kunnen bespreken. Vervolgens zullen wij een op maatgemaakte workshop ontwikkelen, waardoor binnen jouw bedrijf of school bewustwording wordt gecreëerd over de impact van geluid en gehoorschade en de gevolgen daarvan voorkomen kunnen worden.

Contactgegevens

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden