Zaterdag 25 maart 2023
Terugblik Tinnitus Symposium | Hoe ik herstelde van tinnitus

Op zaterdag 25 maart vond bij Hoeve Sparrendam in Hoevelaken het Tinnitus Symposium plaats. Het was een leuke en interessante dag waarop we meer dan 100 gasten hebben mogen verwelkomen en kennis hebben laten maken met de mogelijkheden die er zijn voor het reduceren van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten. 

In de ochtend deelden (inter)nationale artsen en tinnitusspecialisten in een interactief programma de meest actuele (wetenschappelijke) kennis en inzichten op het gebied van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten. Daarnaast nam Nicole Bekhuis (oprichtster Tinnitus Academie) de aanwezigen mee in haar leerzame en waardevolle ontdekkingstocht naar rust en stilte

Na afloop van het pleniare gedeelte gingen de deelnemers uiteen en namen zij deel aan vier ervarings- en praktijkgerichte workshops. Workshops waarbij enkele aspecten, die tijdens onze trajecten centraal staan, naar voren kwamen. Op deze manier konden we de deelnemers kennis laten maken met de werkwijze tijdens de trajecten. Waarbij het iedere keer weer gaat om het leggen van relaties en verbanden tussen deze aspecten. Aspecten die elkaar versterken en uiteindelijk samen, door het leggen van de juiste relaties, zorgen voor (weer) meer rust en stilte.

Sfeerimpressie 
Tinnitus Symposium

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij de Tinnitus Academie? Laat je gegevens achter!

Kennisdeling
(Inter)nationale sprekers

Zes sprekers die hun kennis en expertise deelden en de deelnemers bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten.

Nicole Bekhuis

Founder Tinnitus Academie, ervaringsdeskundige, tinnitus specialist en fysiotherapeut 

"We kunnen niets voor je betekenen, leer er maar mee leven". Ook deze woorden kreeg ik, misschien net als jij, te horen. Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen herstel, een leerzame en waardevolle ontdekkingstocht. Tijdens het Tinnitus Symposium heb ik verteld over de levenservaringen die mij inzichten gaven en die mij hebben geholpen in mijn proces, waarbij persoonlijk leiderschap de rode draad vormde. Het is mijn missie om een bijdrage te leveren aan het verminderen van tinnitus en aanverwante klachten, want het kan anders! 

Diederick van Zuijlen

KNO-arts Medisch Spectrum Twente (MST)

Diederick van Zuijlen, KNO-arts binnen het Medisch Spectrum Twente gaf een interessante voordracht over de anatomische en organische achtergrond van tinnitus. Inzichten die uitleg gaven over de complexiteit van ons (geh)oor, de verbinding van ons uitwendige-, midden-, en binnenoor met onze hersenen in relatie tot tinnitus. 

Cobie Baart

Neuroloog n.p. en PMA-specialist

Cobie Baart volgde haar opleiding in het Amsterdam UMC en werd in 1994 neuroloog binnen Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). In haar bijna 25-jarige loopbaan zag ze zeer regelmatig mensen met onbegrepen klachten zoals tinnitus. In de tijd dat Cobie neuroloog werd, werd er steeds meer bekend over de enorme complexiteit en neuroplasticiteit van het brein en de samenhang met overige lichaamsfuncties, gedrag en onbegrepen klachten. Cobie Baart nam de aanwezigen mee naar ons brein, de invloed van gedachten, emoties, patronen en gedrag op je brein én de mogelijkheden die er zijn.

Michiel Trouw

Master Manueel therapeut, docent Cranio Facial Therapy Academy en CRAFTA-therapeut

Wist je dat de stand van je kaken en zelfs van je tong invloed kan hebben op je klachten? Een interessant gegeven waar Michiel Trouw tijdens het Tinnitus Symposium meer over heeft verteld. Als international 'CRAFTA teacher' geeft Michiel vanuit de Cranio Facial Therapy Academy o.a. les in Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en de VS en is hij regelmatig aanwezig op (inter)nationale congressen. 

Hans van Ameide

Fysiotherapeut, Manueel therapeut, psychosomatisch therapeut, tinnitus specialist en specialist systemisch werken

Ieder individu is onderdeel van een systeem zoals bijvoorbeeld je familie, vriendengroep of je werkkring. Deze systemen hebben on(der)bewust invloed op de manier van denken, je gedrag, gevoelens en lichamelijk functioneren. Ze kunnen jou een bepaalde vorm van veiligheid en ondersteuning bieden. Maar wanneer er een verstoring binnen het systeem optreedt kan de balans verdwijnen en daarmee het functioneren verstoren, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan. In de praktijkgerichte workshop 'De invloed van je on(der)bewustzijn liet Hans de deelnemers zelf ervaren hoe sterk de toon was en vertelde hij over de invloed van systemen op je tinnitus.

Margit Schlecht

Specialist Progressive Mental Aligment (PMA) en fysiotherapeut

Margit Schlecht begeleide samen met Cobie Baart de workshop 'De mogelijkheden van jouw brein' waarin ze meer vertelde over de mogelijkheden van je brein. Als PMA-specialist gaat ze uit van de kracht van ons onderbewuste brein. Dit bestuurt namelijk voor 98% ons lijf, de keuzes die we maken en de woorden die we uitspreken. Hier kan dus ook de oorzaak van veel onverklaarbare klachten, zoals tinnitus en hyperacusis liggen.

Workshops | In de praktijk aan de slag

Na het plenaire gedeelte gingen we in vier praktijk- en ervaringsgerichte workshops aan de slag. 

Nicole: "Vanuit eigen ervaring weet ik dat de aanpak voor het reduceren van tinnitus vraagt om een meerdimensionale benadering. Juist de aandacht voor zowel de cognitieve, fysieke, emotionele en spirituele aspecten die invloed hebben op je klachten en het herkennen van verbanden en relaties heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik weer geniet van de rust en stilte."

De mogelijkheden van jouw brein door Cobie Baart en Margit Schlecht
Ons brein is neuroplastisch waardoor het in staat is om zich te herstellen en te herstructureren en klachten zoals tinnitus verminderd kunnen worden. Tijdens deze workshop legden Cobie Baart (neuroloog n.p. en PMA-specialist) en Margit Schlecht (PMA-specialist en fysiotherapeut) meer uit over de mogelijkheden van je brein en de invloed van gedachten, emoties en patronen op je klachten. 

Fysieke triggers door Michiel Trouw
Een praktische workshop waarbij Michiel Trouw (Master Manueel Therapeut, docent Cranio Facial Therapy Academy en CRAFTA-therapeut) de deelnemers liet ervaren welke fysieke componenten invloed kunnen hebben op je klachten. 

De invloed van je on(der)bewustzijn door Hans van Ameide
Waarom heb ik nu tinnitus en wat wil mijn lichaam mij vertellen? Hans van Ameide (fysio-, manueel- en psychosomatische therapeut, tinnitus specialist en specialist systemisch werken) nam je in deze ervaringsgerichte workshop mee in hoe diverse delen van jouw lichaam als systeem bewust en on(der)bewust op elkaar reageren en elkaar beïnvloeden. En welke invloed je hier dus zelf ook op kan hebben.

Van lijden naar leiden door Nicole Bekhuis
Nicole nam de aanwezigen samen met oud-deelnemers Jan Bart, Geurt en Arjan mee in hun proces. Hoe hebben zij het traject ervaren? Welke tegenslagen kwamen zij tegen en wat zijn de succesmomenten? En wat waren hun beste tips voor het reduceren van de klachten? 

Ervaringen deelnemers 2023
Deelnemers over het Tinnitus Symposium 2023

"Ontzettend genoten en fijne erkenning voor mijn klachten."

"Een nuttige dag waaruit ik vertrouwen heb gehaald voor de toekomst."

"Heel leerzaam! Deskudige en vriendelijke mensen en goed georganiseerd."

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij de Tinnitus Academie? Laat je gegevens achter!

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden