Specialisten aan het woord:

Neuroloog/ Specialist Progressive Mental Alignment (PMA), Cobie Baart aan het woord over haar werk bij de Tinnitus Academie.

Tijdens mijn werk als neuroloog bleek dat de toepassing van de PMA vraagtechniek erg waardevol was bij mensen met onbegrepen lichamelijke klachten zoals tinnitus. Ik ben dan ook blij dat ik met mijn expertise waarde kan toevoegen voor deelnemers in de trajecten van onze Academie. 

Onze hersenen zijn een levende data bank waarin alle ervaringen uit ons leven grotendeels on(der) bewust zijn opgeslagen. Daarmee en daar vanuit reageert ons lichaam op situaties. Dit gaat vaak samen met bijvoorbeeld remmende overtuigingen waardoor je leven in één of meerdere gebieden stagneert. De vragen van PMA zijn gebaseerd op de manier waarop het brein al onze ervaringen tot in detail opslaat. Dit koppelt het brein aan een bepaald gevoel, dat in ons lichaam tot uiting komt (fysiologie). Stress of spanning is bijvoorbeeld ook een gevoel waardoor tinnitus kan toenemen. Door bijvoorbeeld je gevoel (weer) toe te laten maakt dat je middels eenvoudige vragen kunt ervaren hoe je een bijzondere levende databank bent van alle ervaringen in je leven en hoe ervaringen die je hebben ontregeld nog een rol kunnen blijven spelen in het heden.

Door het bewust worden van de impact van een ontregelende gebeurtenis en deze ervaring compleet te maken verandert de fysiologie, worden gevoel en verstand op dit punt op één lijn gebracht en kunnen klachten afnemen. 

Samen met mijn collega's sluiten we tijdens trajecten naadloos op elkaars expertise aan. Het is de som der delen waarmee we het verschil maken en mooie resultaten voor deelnemers bereiken.

Meer informatie over onze specialisten.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden