ONLINE
TINNITUS
SYMPOSIUM

ZATERDAG 26 MAART 2022 | 10:00 - 13:00 UUR

Gerenommeerde specialisten en artsen, met nationale en internationale bekendheid, delen tijdens het Online Tinnitus Symposium op zaterdag 26 maart 2022 van 10:00 tot 13.00 uur hun kennis en expertise op het gebied van tinnitus met jou. 

Diederick van Zuijlen (KNO-arts), Cobie Baart (Neuroloog), Miranda Hanskamp (CRAFTA® therapeut) en Nicole Bekhuis (Tinnitus specialist) praten je bij over de nieuwste ontwikkelingen rondom tinnitus. Daarnaast is er gelegenheid om de sprekers en tinnitus ervaringsdeskundigen vragen te stellen. Hendrik Verschuur, hoofd-halschirurg en KNO-arts HMC zal deze ochtend gespreksleider zijn. 

Bestel je ticket!
De investering voor het Online Tinnitus Symposium bedraagt € 49,50 per persoon. Na het bestellen van je ticket ontvang je een bevestiging via de mail. Voorafgaand aan het Online Tinnitus Symposium ontvang je van ons een mail met daarin de praktische informatie over jouw online deelname en een persoonlijke en unieke link. Het symposium zal online plaatsvinden via Zoom. 

Het Online Tinnitus Symposium zal gericht zijn op mensen die last hebben van tinnitus en aanverwante klachten en hun naasten. 

Sprekers op het Online Tinnitus Symposium

KNO-arts topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST)
Diederick van Zuijlen zal een interessante voordracht geven waarin hij inzicht geeft in de anatomische en organische achtergrond van tinnitus. Boeiende inzichten geven helderheid over de complexiteit van ons (geh)oor, de verbinding van ons uitwendige-, midden-, en binnenoor met onze hersenen in relatie tot tinnitus.

Neuroloog & PMA deskundige
Cobie Baart volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en werd in 1994 neuroloog in ziekenhuisgroep Twente (ZGT). In haar bijna 25-jarige loopbaan zag ze zeer regelmatig mensen met onbegrepen klachten zoals tinnitus. In de tijd dat Cobie neuroloog werd, werd er steeds meer bekend over de enorme complexiteit en plasticiteit van de brein en de samenhang met overige lichaamsfuncties en gedrag. In 1999 kwam ze in aanraking met de PMA-methode, die ze de snelweg naar reductie van onbegrepen klachten zoals tinnitus noemt.

Master manueel therapeut & CRAFTA® therapeut
Miranda Hanskamp is fysiotherapeut en manueel therapeut. Haar interesse ligt sterk bij patiënten met klachten in het hoofd-, kaak- en nekgebied en in 2011 heeft zij dan ook haar CRAFTA®  diploma behaald. In 2012 begon ze als docent (in opleiding) voor de CRAFTA®  te werken. Haar Master of Science studie in de manuele therapie (OMT) te Osnabrück werd in maart 2017 met succes afgerond. Zij publiceerde diverse artikelen waaronder in mei 2021 in het vakblad Muskuloskelettale Physiotherapie het artikel: Tinnitus, eine Herausforderung in der Physiotherapie. Op het Symposium zal Miranda o.a. toelichten wat de invloed van het bewegingsapparaat is op tinnitus.

Fysiotherapeut, Tinnitus Expert & Ervaringsdeskundige
Nicole Bekhuis, heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe het was om ernstig tinnitus te hebben. Nicole zal tijdens het Symposium haar inspirerende verhaal vertellen en waarom ze de Tinnitus Academie heeft opgericht.

(Inter)nationale arsten en specialisten

Inzicht over de behandeling van tinnitus en onze persoonlijke maatwerk trajecten

Kennis en inzicht over tinnitus en aanverwante klachten

Tinnitus ervaringsdeskundigen aan het woord

Wij werken in onze trajecten met een effectieve methode die tinnitus bij 92% van onze deelnemers sterk heeft gereduceerd en bij meerdere mensen zelfs weggenomen.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden