Margit Schlecht

  • Specialist Progressive Mental Aligment (PMA)
  • Fyiotherapeut
  • Tinnitus Specialist
  • BIG geregistreerd

Mijn passie is mensen te helpen bij het (her)ontdekken van hun eigen potentieel. Daar kan ik enorm van genieten.
Als ik een toverstokje had zou ik iedereen een leven in vrijheid gunnen.
Mijn natuurlijk kracht ligt in het creëren van een sfeer, waarin iedereen zich snel op z’n gemak voelt. Dat betekent dat alles gezegd mag en kan worden. Ik ben van de ‘heldere bewoordingen’, omdat ik ervan overtuigd ben dat dat jou het beste helpt.
Ik word gelukkig van als mijn zintuigen worden geprikkeld: een wandeling in het bos, een deken van verse sneeuw, lekker eten aan een lange tafel met mijn dierbaren, passende muziek, afzien tijdens het sporten, een èchte lach…

Mijn naam is Margit Schlecht, ik woon in Enschede en ben gelukkig getrouwd met Gerard. Alle ervaringen in je leven neem je mee, ook in je werk.

In 1984 ben ik gestart als fysiotherapeut in een particuliere praktijk om vervolgens een langere tijd te werken als onderzoeks-fysiotherapeut bij Research & Development van het Revalidatiecentrum het Roessingh in Enschede.

In de jaren die volgden, ben ik anders tegen gezondheid aan gaan kijken. Want wat als we nu in plaats van ‘pleisters plakken’ de oorzaak eens aanpakken van het ontstaan of aanhouden van klachten? Het recept voor herstel vergt een bredere blik: wat is de invloed van voeding, drinkgedrag op ons lijf? Hoe is de balans werk/privé? Vanuit welke overtuigingen handelt iemand?

Vanaf 2005 heb ik vier jaar op freelance basis als natuurgeneeskundige bij het Centrum voor Innovatieve Therapie en Training (CITT) gewerkt. Daar onder andere kennis gemaakt met energie meten/beïnvloeden en microstroom behandeling.

In 2009 ben ik mijn Praktijk voor Lijf en Leven gestart. Een eigen ruimte en ruimte voor eigen ideeën. Steeds meer ben ik de oplossingen gaan vinden op het mentale vlak. In Progressive Mental Alignment (PMA) heb ik een allesomvattende methode gevonden, die uit gaat van de kracht van ons onderbewuste brein. Dit bestuurt namelijk voor 98% ons lijf, de keuzes die we maken, de woorden die we uitspreken. Dus daar moeten we het zoeken. Samen breken we blokkades af en lossen we mentale storingen op. Hiermee kun je de oorzaak van veel onverklaarbare klachten en aandoeningen voorgoed wegnemen.

In 2012 heb de opleiding tot PMA Coach in Florida afgerond. De focus van mijn werk ligt sindsdien op het coachen van volwassenen en kinderen met onbegrepen aanhoudende klachten w.o. tinnitus, paniekaanvallen, angsten, chronische vermoeidheid, spanningen en burn-out. Binnen de Tinnitus Academie is deze vorm van coaching een belangrijke schakel in de multidisciplinaire aanpak.

LinkedIn | info@tinnitusacademie.nl

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden