Margit Schlecht

  • Specialist Progressive Mental Aligment (PMA)

Mijn passie is mensen te helpen bij het (her)ontdekken hun eigen potentieel. Daar kan ik enorm van genieten.
Als ik een toverstokje had zou ik iedereen een leven in vrijheid gunnen.
Mijn natuurlijk kracht ligt in creëren van een sfeer waarin diverse karakters zich snel op hun gemak voelen. Iets dat mij goed van pas komt in mijn werk. 
Ik word gelukkig van als mijn zintuigen worden geprikkeld: een wandeling in het bos, een deken van verse sneeuw, lekker eten aan een lange tafel met mijn dierbaren, passende muziek, een èchte lach…

Mijn naam is Margit Schlecht, ik woon in Enschede en ben getrouwd met Gerard en we hebben samen vier zoons. Alle ervaringen in je leven neem je mee, ook in je werk.

In 1984 ben ik gestart als fysiotherapeut in een particuliere praktijk om vervolgens een langere tijd te werken als onderzoeks-fysiotherapeut bij Research & Development van het Revalidatiecentrum het Roessingh te Enschede.
 
1999 was voor mij een belangrijk jaar. Toen ben ik het accent gaan verleggen van onderzoeken en behandelen van klachten naar het voorkomen van klachten. Oftewel preventie. Als projectleider van het RSI Kenniscentrum voor Roessingh Diensten Groep Arbeid heb ik op dit gebied alle ins en outs leren kennen. Het voorkomen van werk gerelateerde klachten sprak me zo aan dat ik in 2002 mijn preventiebureau "Workfit" startte. Veel bedrijven heb ik van binnen en van buiten gezien, van kantoororganisaties tot distributiecentra.

In de jaren die volgden, ben ik anders tegen gezondheid aan gaan kijken. Als we nu eens in plaats van ‘pleisters plakken’ de oorzaak aanpakken van het ontstaan of aanhouden van klachten? In de literatuur van dr. Servan Schreiber, Bruce Lipton en Lynne Mc Taggart e.a. vond ik de oplossingen; het recept voor herstel vergt een bredere blik. 

Wat is de invloed van voeding, drinkgedrag op ons lijf? Hoe is de balans werk/privé? Vanuit welke overtuigingen handelt iemand? Vanaf 2005 heb ik vier jaar op freelance basis als natuurgeneeskundige bij het Centrum voor Innovatieve Therapie (CITT) gewerkt. Daar onder andere kennis gemaakt met energie meten/beïnvloeden en microstroom behandeling.

In 2009 ben ik mijn Praktijk voor Lijf en Leven gestart. Een eigen ruimte en ruimte voor eigen ideeën. Steeds meer ben ik de oplossingen gaan vinden op het mentale vlak. In Progressive Mental Alignment (PMA) heb ik een allesomvattende methode gevonden, die uit gaat van de kracht van ons brein. Waar andere therapieën en technieken vooral gericht zijn op het bestrijden van symptomen, helpt PMA om problemen bij de bron aan te pakken. Door blokkades af te breken en mentale storingen op te lossen, kun je de oorzaak van veel onverklaarbare klachten en aandoeningen voorgoed wegnemen.

In 2012 heb de opleiding tot PMA Coach in Florida afgerond. De focus van mijn werk ligt sindsdien op het coachen van volwassenen en kinderen met onder andere onbegrepen aanhoudende klachten, paniekaanvallen, angsten, chronische vermoeidheid, spanningen en burn-out.

LinkedIn | info@tinnitusacademie.nl

Wij werken in onze trajecten met een effectieve methode die tinnitus bij 92% van onze deelnemers sterk heeft gereduceerd en bij meerdere mensen zelfs weggenomen.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden