Marc H (52)
Amsterdam

Shaken but not stirred!

Na een tweetal jaren in gevecht te zijn geweest met een nieuwe aandoening “tinnitus” en haar zusje “hyperacusis” kwam ik eind 2018 uit bij de Tinnitusacademie van Nicole Bekhuis. Een intakegesprek volgde en Nicole omschreef beknopt de trajecten die mogelijk zijn. Opvallend was de opmerking van Nicole: “Als je naar een pilletje zoekt om de symptomen op te lossen, dan kunnen we je helaas niets bieden”. Ik moest dus zelf aan de slag! Na nog wat telefoongesprekken met Nicole en een afspraak met mijn werkgever over het verdelen van kosten, besloot ik te gaan voor een individueel traject. Eerst twijfelde ik nog………een groepstraject met andere “tinnitus-collega’s” gaf immers de mogelijkheid om tijdens de training weg te duiken achter anderen………zou ik de confrontatie met mijzelf en mijn tinnitus/hyperacusis aandurven?
Was de tinnitus wel zo erg? Of namen de symptomen juist wat af?

Ik hakte uiteindelijk de knoop door om te gaan voor het individuele traject. In het mooie Twentse land op een fantastische locatie kon ik eindelijk tot mijn eigen kern komen. Door de verschillende interventies met het “specialistenteam” werd het steeds duidelijker waar de schoen wringt. Hoe ik tot deze symptomen ben gekomen en vooral het besef dat het allemaal te beïnvloeden is. Op de schaal 1 tot en met 10 zat ik eind 2018 op 8/9, na het traject met Nicole zijn de klachten nagenoeg weg of gaan deze soms naar een niveau 2/3 als ik een slechte dag heb. Ik ben er van overtuigd dat de slechte dagen steeds meer zullen verdwijnen en daarmee ook mijn klachten.

De reis die ik samen met Nicole en de “specialisten” heb gemaakt hebben mij dusdanig geholpen en “gereset” dat ik verder kan. Nicole is er ook voor mij na het traject en staat mij bij met tips and tricks bij om te zorgen dat ik greep houd op het afgesproken commitment tijdens de sessies.

Hoe gaat het met mij? Laat ik zeggen, de reis was als een het leven van James Bond……spannend, confronterend, soms keihard, professioneel en keurig verzorgd. Grote klasse!!!   

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden