Geurt Trip   Tinnitus Academie

Van een leven MET tinnitus naar een leven ZONDER tinnitus

Ondanks technologische ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten worden patiënten die hinder ondervinden van tinnitus en hyperacusis nog vaak naar huis gestuurd met het advies om er mee te leren leven. Een onzichtbare aandoening met grote gevolgen voor de patiënt, maar ook voor zijn of haar omgeving.

Naar schatting hebben meer dan twee miljoen Nederlanders tinnitus en ook ik behoorde tot die groep. Behoorde, want na het volgen van een traject bij de Tinnitus Academie is mijn tinnitus uiteindelijk verdwenen.

Mijn naam is Geurt Trip en begin 2019 kreeg ik last van tinnitus. In het begin was het dragelijk, maar gaandeweg werden de klachten steeds erger en intenser waardoor ik uiteindelijk eind 2020 thuis kwam te zitten. Ik kreeg een omgedraaid dag-/nachtritme omdat slapen steeds moeilijker werd en ik me niet meer kon concentreren op mijn werk. Mijn energieniveau zakte in elkaar en ik was moe van niks.

Bij tal van artsen, specialisten en gehoorcentra heb ik vervolgens hulp gezocht, maar niemand kon mij echt helpen. Toevallig kwam ik in contact met iemand die een traject had gevolgd bij de Tinnitus Academie en daar razend enthousiast over was omdat zijn klachten waren verminderd. Vanuit de gedachte ‘niet geschoten is altijd mis’ heb ik me aangemeld voor een traject.

Online informatieavond

Benieuwd naar onze werkwijze, methode en trajecten? Meld je dan vrijblijvend en kosteloos aan voor één van onze online informatieavonden. Tijdens de informatieavond vertellen we meer over: 

  • Tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten in relatie tot je brein;
  • De mogelijkheden die er zijn voor jouw klachten;
  • De Bekhuis Methode die vanuit eigen ervaring en in samenwerking met artsen en paramedici is ontwikkeld;
  • De groeps-, duo en individuele trajecten;
  • De invloed van de neuroplasticiteit van ons brein en tinnitus en/of hyperacusis.
  • En delen we ervaringen van oud-deelnemers.

Meld je vrijblijvend aan

VOL! Online informatieavond | woensdag 6 maart om 19.30 uur
VOL! Online informatieavond | maandag 18 maart om 19.30 uur
VOL! Online informatieavond | dinsdag 2 april om 19.30 uur

Na een uitgebreid persoonlijk intakegesprek en verwachtingsmanagement kon ik in april 2021 terecht voor een driedaags duotraject. Onder leiding van Nicole Bekhuis (oprichtster van de Tinnitus Academie, tinnitus specialist en tinnituservaringsdeskundige) en een team van specialisten heb ik inzicht gekregen in wat tinnitus is, wat de relatie is tussen je brein, emoties, gevoelens, gedachten en tinnitus. Vanuit een holistische benadering en iedere specialist vanuit zijn/haar eigen expertise hebben zij mij laten inzien én ervaren waar mijn triggers lagen en aan welke ‘knoppen’ ik kon draaien om uiteindelijk positieve invloed uit te oefenen op mijn tinnitus. Juist in deze holistische, meerdimensionale en ervaringsgerichte aanpak zat voor mij de kracht van de Tinnitus Academie in tegenstelling tot wat veel andere behandelcentra doen.

Na het traject waren mijn klachten niet direct verdwenen. Ik weet nog dat Nicole tegen mij zei ‘ga aan de slag met alle handvatten en adviezen die we je hebben gegeven en vertrouw erop dat dit resultaat zal geven.’ En dat heb ik gedaan. Juist door de inzichten, handvatten, oefeningen, kennis en ervaringen die ik tijdens het traject heb mogen ontvangen kon ik aan de slag met mijn herstel. In de maanden die daarop volgden, kwam door het toepassen van deze inzichten, beetje bij beetje beweging in mijn tinnitus. Het werd stiller en stiller in mijn hoofd totdat het na ruim een half jaar weer volledig stil was en tot op de dag van vandaag nog steeds stil is. Naast dat geweldige resultaat heeft het traject mij nog zoveel meer gebracht; meer inzicht, rust, levensvreugde, acceptatie en dankbaarheid.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen dan ben je uiteraard van harte welkom voor een online informatieavond

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede (Boekelo)

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden