Leonie Braamhaar Drop   tinnitus specialist   tinnitus academie

Specialist aan het woord

Meer dan 'het probleem van de oren'

Na mijn studie fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool in Enschede besloot ik mijn kennis te verdiepen met een Master Manuele Therapie aan de SOMT University. Tijdens deze opleiding leerde ik veel over functiestoornissen in het hoofd-, hals- en nekgebied, inclusief de pathofysiologie van tinnitus. Ik kwam er toen ook achter dat tinnitus veel meer is dan ‘het probleem van de oren’ en dat het belangrijk is om verder te kijken dan alleen de klacht die mensen ervaren. Dit vormde de basis van mijn huidige werk als tinnitus specialist en trajectleider bij de Tinnitus Academie.

Tijdens onze meerdaagse trajecten word je als deelnemer begeleid door een trajectleider, een tinnitus specialist, die je ondersteuning biedt in het proces naar (weer) meer rust en stilte. Leonie Braamhaar-Drop is trajectleider en vertelt je meer over haar ervaringen met tinnitus, de manier waarop zij naar tinnitus klachten kijkt en over haar rol als trajectleider. 

Ik hoorde het testbeeld van een televisie
Persoonlijk ben ik ook in aanraking gekomen met tinnitus. Tijdens mijn tienerjaren ervoer ik regelmatig een harde piep na het uitgaan naar gelegenheden met harde muziek. Ook tijdens een stressvolle periode had ik 's ochtends vaak een "testbeeld van een oude televisie" in mijn hoofd. Gelukkig is dit nu vrijwel verdwenen, maar deze ervaringen helpen mij om in te leven in de deelnemers en hen beter te begrijpen. En juist hierdoor weet ik welke impact tinnitus kan hebben op het leven. Ik ben daarom dankbaar dat ik door mijn werk bij de Tinnitus Academie een verschil kan maken in het leven van onze deelnemers.

De tekst gaat verder onder de foto

Online informatieavond

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen? Meld je dan vrijblijvend en kosteloos aan voor onze online informatieavond. Tijdens de informatieavond vertellen we meer over: 

  • Tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten in relatie tot je brein;
  • De mogelijkheden die er zijn voor jouw klachten;
  • De Bekhuis Methode die vanuit eigen ervaring en in samenwerking met artsen en paramedici is ontwikkeld;
  • De groeps-, duo en individuele trajecten.
  • En we delen ervaringen van oud-deelnemers.

Laat je gegevens achter en zet de eerste stap naar een geruislozer leven!

Het creëeren van een veilige basis
Tijdens een traject ben ik verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van het gehele traject. Mijn rol is om de deelnemers te begeleiden, te ondersteunen vanuit een warme en veilige basis, zodat ze zich volledig kunnen openstellen en zich comfortabel voelen terwijl we samen de diepte in gaan. Het doel is om stap voor stap dichter bij hun persoonlijke doelen te komen. Dat doe ik met passende interventies op maat voor de betreffende deelnemer. Daarbij zorg ik dat het proces wat de deelnemer doorloopt aansluit op het moment dat andere specialisten uit ons team aansluiten. Elke deelnemer ziet tijdens een traject namelijk meerdere specialisten. Het is dan ook waardevol dat ik vanuit mijn rol passend kan schakelen zodat de verschillende specialisten samen met de deelnemer ook het maximale uit hun sessies halen. Ik ben dan ook de constante, vertrouwelijke factor waarop deelnemers kunnen terugvallen. Dit houdt in dat ik niet alleen begeleiding bied, maar ook een oogje in het zeil houd om ervoor te zorgen dat het proces passend is voor de deelnemer.

De tekst gaat verder onder de foto

Ontdek, leer en ervaar

Eendaagse Tinnitus Introductiedag

Wil jij in één dag ontdekken, leren en ervaren over de mogelijkheden die er zijn voor jouw klachten? Dan is de Eendaagse Tinnitus Masterclass interessant voor jou.

Op donderdag 29 augustus delen Diederick van Zuijlen, KNO-arts en Nicole Bekhuis, oprichtster van de Tinnitus Academie en ervaringsdeskundige, in een interactief programma de meest actuele (wetenschappelijke) kennis en inzichten op het gebied van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten. 

LEES MEER
EendaagseTinnitusMasterclass def

Zelf de regie in handen nemen
Tijdens de trajecten begeleiden we deelnemers op een persoonlijke manier, zodat ze stap voor stap dichter bij hun doel komen. Wij ondersteunen en begeleiden deelnemers maar ze hebben tijdens het traject meteen zelf de regie in hun proces. Wanneer triggers inzichtelijk worden gemaakt en deelnemers praktische handvatten krijgen, zien we dat ze tijdens en na het traject steeds meer zelf de regie in handen nemen om hun klachten te beïnvloeden. Dit leidt vaak tot mooie resultaten, zoals een toegenomen gevoel van vertrouwen in de toekomst, meer rust, en beter kunnen genieten van sociale activiteiten. Soms geven deelnemers zelfs aan momenten of dagen van stilte te ervaren, wat voor hen een enorme verlichting is. 

Het mooiste aan mijn werk is deel uitmaken van het proces waarin mensen zich openstellen. Dit levert niet alleen professionele voldoening op, maar ook essentiële levenslessen. Het zien van de transformatie bij deelnemers is bijzonder waardevol. De laatste dag van het traject, wanneer alle ‘puzzelstukjes’ op hun plek vallen en de deelnemer met handvatten naar huis gaat om de puzzel verder te leggen, is één van de hoogtepunten van mijn werk.

Wij staan voor je klaar
Een boodschap die ik wil meegeven aan mensen die tinnitus hebben is dat er mogelijkheden zijn en dat het belangrijk is verder te kijken dan alleen “het probleem van de oren”. Onze online informatieavond, die eenvoudig te volgen is, biedt vaak al veel verheldering en nieuwe inzichten. Waarbij ik wil meegeven dat mensen tijdens een traject in een warm bad komen. Ons team werkt vanuit compassie en empathie om het proces zo prettig mogelijk te maken. We staan klaar om je te ondersteunen en de rust en stilte te vinden die je zoekt.

Mocht je benieuwd zijn naar wat we voor jou kunnen betekenen, dan ben je uiteraard van harte welkom voor een online informatieavond

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede (Boekelo)

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden