Persoonlijk leiderschap Tinnitus Academie klein

Door persoonlijk leiderschap regie nemen op jouw klachten

Nicole Bekhuis: "Toen ik plotseling geconfronteerd werd met tinnitus, hyperacusis en overvallen werd door de draaiduizelingen van de ziekte van Ménière, kreeg ik de tijd om uitvoerig stil te staan bij mijn leven en na te denken. Wat wil ik met de rest van mijn leven? Waarom en waartoe ben ik hier? Wat is mijn missie? Ik merkte dat er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats begonnen te vallen. Ik stelde mezelf vragen die ik natuurlijk wel eens eerder had gesteld, maar doordat de waan van de dag regeerde, hoefde ik niet te antwoorden. 'De waan' was tenslotte belangrijker. Nu gaf de stilte antwoorden, want ik kon niet meer om deze vragen heen. Ik voelde me als een monnik die zich weken, maandenlang had teruggetrokken in de bergen om los te kunnen zijn van 'de waan' van de race..."

“Ik werd door mijn klachten letterlijk stilgezet en moest zelf weer de regie leren nemen over mijn leven én gezondheid. Een, uiteindelijk, waardevol proces waarin ik, met veel vallen en opstaan, door het nemen van persoonlijk leiderschap de regie over mijn gezondheid weer heb genomen en rust en stilte weer de basis werden. Een proces waarin naast het open staan voor nieuwe inzichten over mijzelf juist het nemen van leiderschap belangrijk was. Een essentieel element, dat daarom en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, centraal staat tijdens onze trajecten.”

Tinnitus, een complexe klacht
We weten dat tinnitus een complexe klacht is en het vaak niet gaat om enkel één aspect. Het is meer dan ‘het probleem van de oren’. Een probleem waar we zelf vaak on(der)bewust (veel) invloed op kunnen hebben. Want er zijn in veel situaties wél mogelijkheden die vaak nog dichterbij liggen dan je denkt. Binnen onze trajecten hebben we daarom als uitgangspunt dat jij de regie (weer) kan nemen over je klachten en invloed kan uitoefenen op je klachten. Commitment en een proactieve houding ten aanzien van je gezondheid zijn daarbij tevens essentieel.

De tekst gaat verder onder de foto

Online informatieavond

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen? Meld je dan vrijblijvend en kosteloos aan voor onze online informatieavond. Tijdens de informatieavond vertellen we meer over: 

  • Tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten in relatie tot je brein;
  • De mogelijkheden die er zijn voor jouw klachten;
  • De Bekhuis Methode die vanuit eigen ervaring en in samenwerking met artsen en paramedici is ontwikkeld;
  • De groeps-, duo en individuele trajecten.
  • En we delen ervaringen van oud-deelnemers.

Laat je gegevens achter en zet de eerste stap naar een geruislozer leven!

Jij staat centraal
Bij de Tinnitus Academie sta jij centraal. We geven je de inzichten handvatten om zelf aan de slag te gaan met je klachten. Onze academie is uniek omdat we ontstaan zijn op basis van onze eigen ervaring met tinnitus, hyperacusis en draaiduizeligheid en werken we nog steeds met ervaringsdeskundigen en medici die begrijpen wat jij doormaakt. Daarbij weten zij als geen ander wat wel of niet kan helpen om klachten te verminderen ondersteunt op basis van wetenschappelijke ontwikkelingen. Dit maakt onze benadering praktisch en effectief. Het creëren van deze duurzame basis is belangrijk, zodat jij na het traject thuis en op je werk zelfstandig kunt blijven oefenen en trainen met de inzichten en handvatten die je hebt opgedaan.

Moet ik dan veranderen?  
Soms krijgen we wel eens de vraag ‘moet ik dan veranderen?’ Het antwoord is nee! Vanzelfsprekend niet. Wij helpen je om inzicht te krijgen in de gebeurtenissen, situaties, gevoelens en emoties die invloed hebben op jouw klachten. Het gaat erom dat je bewust wordt van je huidige on(der)bewuste gedrag en patronen, en welke invloed je hierop zelf kunt uitoefenen om je klachten positief te beïnvloeden. Leiderschap nemen hierin is ontzettend belangrijk. Eén van onze tinnitus specialisten en psycholoog, Evelien Hannink MSc., omschrijft het altijd als het leren van gitaar spelen. "Je kunt heel graag gitaar willen leren spelen en daarvoor heel veel lessen gaan volgen, maar als je vervolgens thuis niet oefent, wordt het heel moeilijk om echt gitaar te kunnen gaan spelen."

De effectiviteit van een meerdaags traject
Om de bewustwording te creëren over gebeurtenissen, situaties, gevoelens en emoties die invloed hebben op jouw klachten is het belangrijk dat je je volledig focust op jouw proces. De overnachtingen zijn daarom integraal onderdeel van onze trajecten. Door meerdere dagen bij de Tinnitus Academie te verblijven, kun je je volledig richten op jouw proces, ‘even weg’ van de afleidingen van het dagelijks leven. Deze intensieve focus bevordert diepere inzichten en duurzamere verandering. Ook onze locaties vormen een ideale bedding voor onze trajecten en zijn dan ook bewust gekozen. De rust en groene omgeving dragen namelijk positief bij aan jouw focus en rust, helpt stress te verminderen en bevordert creativiteit en reflectie.  

Bij de Tinnitus Academie geloven we in de kracht van persoonlijk leiderschap en door inzicht(en), handvatten te geven en de juiste én veilige omgeving te bieden leren we jou om (weer) regie te nemen over jouw proces en klachten, op weg naar (meer) rust en stilte. Mocht je meer willen weten over onze werkwijze, dan ben je van harte welkom voor één van onze online informatieavonden.  

Mocht je meer willen weten over onze werkwijze, methode en de trajecten dan ben je uiteraard van harte welkom voor een online informatieavond

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede (Boekelo)

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl


Algemene voorwaarden