Gemmy Kienhuis  (70)
Denekamp

Ik had tinnitus en ook ik werd er helemaal gek van. 

Naast de tinnitus, wat betekent dat je continu geluid hoort, werd het gehoor ook duidelijk minder. 10 jaar geleden begon de ellende en daarna is het alleen maar erger geworden. In die tien jaar ben ik tientallen keren naar het audiologisch centrum geweest, heb ik gesprekken en testen gehad bij de kno-arts en heb ik diverse gehoorapparaten geprobeerd bij de audicien. Hoewel ze me allemaal erg graag wilden helpen en het af en toe ook wel beter ging met voornamelijk het gehoor werd het heftige geluid in mijn oren maar niet minder.
Het geluid was altijd aanwezig maar wordt heftiger als er in mijn omgeving veel rumoer is. Verjaardagen, naar een restaurant of de meest eenvoudige uitjes werden voor mij iets waar ik ineens enorm tegenop kon zien. Gesprekken kon ik niet meer volgen. Vaak heeft het ook met de akoestiek te maken. Buiten heb ik bijvoorbeeld minder last dan binnen.

Ik merkte dat niet alleen het geluid een mentale uitputting was maar ook de spagaat waarin ik mij continu begaf. Ga ik wel ergens naartoe of kies ik ervoor om thuis te blijven? Ik ben moeder, ben oma, heb leuke vrienden en familie en juist af en toe ergens heengaan en met anderen een goed gesprek voeren is iets wat gewoon bij mij hoort en wat ik graag doe.
Dezelfde familie en vrienden toonden altijd begrip en dachten mee in oplossingen. Veel is er over tinnitus geschreven en over de manier om het te behandelen. Hierdoor is het ook wel weer lastig te achterhalen welke het beste bij mij past

Een tijd geleden las ik een artikel over de "de Tinnitus Academie" van Nicole Bekhuis. Daarin werd beschreven dat ze zelf ook ernstig tinnitus had en dat ze er zelf vanaf is gekomen. Vandaaruit heeft ze haar eigen concept op gezet; de tinnitus academie. Ik kon een symposium bijwonen in Twente. Omdat ik nogal sceptisch was heb ik het niet gedaan.
Een paar maanden daarna heeft mijn zoon Tim mij nog een keer geconfronteerd met dezelfde academie en ook contact opgezocht met Nicole. Samen zijn we naar een intakegesprek geweest nadat we alle medische informatie van (KNO) artsen hadden opgestuurd. 
Nicole is eerlijk en openhartig geweest in het gesprek. Ze kan geen garanties geven maar ze beargumenteert wel waarom een behandelplan bij hun een goede kans van slagen heeft. Ze werkt met een fantastisch team van specialisten die ieder vaardig is op vanuit hun eigen expertise.

Na haar uitleg, het duwtje in de rug van mijn gezin en enige bedenktijd heb ik ervoor gekozen om 4 dagen intern het traject te volgen van de tinnitusacademie. Je kunt kiezen voor een persoonlijk traject maar ik koos ervoor om met vier andere lotgenoten in Lattrop op een mooie locatie het te ondergaan. Onder het mom van "baat het niet dan schaadt het niet!"
Voordat ik beschrijf wat ik moest doen wil ik aangeven dat zowel het hele team van de Tinnitus Academie als de personen uit mijn groep fantastisch waren. In vier dagen leer je elkaar ook echt kennen. Erg waardevol! Het traject is hard werken en confronterend. Ze bekijken het niet alleen vanuit de medische invalhoek maar ook vanuit de mentale. Vier dagen lang gaat het team intensief met je aan de slag. Van vroeg in de ochtend tot 's avonds is het geen standaard behandelplan. Ze gaan echt met mij aan de slag! Tussendoor is er ruimte om in de mooie omgeving even te wandelen en samen genoten we van de lekkere maaltijden. Na vier dagen heb ik afscheid genomen van mooie, bijzondere mensen en met een rugzak vol met tips en handvatten.

Nu na een aantal weken durf ik te zeggen dat het me echt verlichting heeft gegeven! Ik voel meer rust en ontspanning in mijn lichaam en hoofd. De tinnitus is naar de achtergrond gegaan!! En ik kan zelf aan de slag gaan met de tips om mijn tinnitus nog verder te verminderen! Het gaat nu echt goed met mij! 

Bij deze wil ik dan ook nogmaals de personen uit mijn groep en de specialisten bedanken maar in het bijzonder Nicole!!!

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden