"I'm back"

Petra | Deelneemster groepstraject Tinnitus Academie

Nou ja… Bijna. Het was een pittige rit om op het punt te komen waar ik nu sta en ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat zoveel beter! Na in oktober volledig ingestort te zijn (geestelijk en lichamelijk) werd het al snel duidelijk dat ik het traject bij de Tinnitus Academie wilde gaan volgen. Dat was de beste keuze sinds lange tijd want eind februari, na een paar zeer intensieve dagen, ben ik een heel ander persoon. Ik leef weer vanuit vertrouwen en hoop in plaats van angst. Ik weet zeker dat de tinnitus overgaat want ik merk verandering en die startte met het afnemen (en het is inmiddels zelfs bijna over) van de hyperacusis: ik kan weer op vol volume harpspelen! De vermoeidheid van de burn-out zit nog in mijn systeem: dat is niet maar zo over, maar in mijn hoofd is er zoveel licht en ruimte gekomen dat ik weer zin heb om dingen aan te pakken, dat ik mezelf weer durf te laten zien. Dingen lukken weer, beginnen vorm te krijgen en te stromen. Het is lente in mijn hoofd na een lange, donkere winter.”

Bovenstaande schreef ik afgelopen week op mijn site en ik realiseerde me hoe ver ik ben gekomen in een maand. Na in juli ‘21 tinnitus en hyperacusis te hebben gekregen na een atypische plotsdoofheid, vielen er meer en meer “dominosteentjes” om in mijn leven en raakte ik uiteindelijk in een burn-out: ik kon niet meer werken, had nauwelijks nog sociale contacten en mijn passie, harpspelen, was van me afgepakt doordat de muziek zeer deed aan mijn oren.

Gelukkig had ik al eerder van de Tinnitus Academie gehoord en was het voor mij een kleine stap om me in te schrijven voor een intakegesprek en aan de hand van die positieve ervaring, me aan te melden voor het groepstraject. 

En nu, door dagelijks mijn oefeningen te doen en terug te lezen waar ik zelf het meeste aan heb (mijn eigen overtuigingen) blijf ik in een modus van bewustzijn en weet ik zeker dat ik dit ga tackelen. Nog steeds ben ik zo ontzettend blij met de mensen van de Tinnitus Academie: zonder hun steun en professionaliteit had ik dit niet op deze manier kunnen aanpakken. De mix van theorie, wetenschap, oefeningen en (h)erkennen van gebaande paden is een pittige coachingssessie maar er was ook tijd genoeg om even een time-out te nemen en lekker te wandelen in de prachtige omgeving of even op bed te gaan liggen.  

“Leer er maar mee leven” is echt niet het eindstation bij tinnitus. Als men er mee aan het werk wil gaan zijn er zeker mogelijkheden. Het is geen instant oplossing, maar wel eentje die op meerdere lagen in het leven toepasbaar is en ik ervaar het als een verrijking. 

Lees hier de ervaringsverhalen van andere deelnemers of plan een intakegesprek zodat we samen kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden