"Ik gun het eigenlijk iedereen"

Matthi | Deelnemer duotraject Tinnitus Academie

Het klinkt misschien raar, maar ik ging in eerste instantie niet naar de Tinnitus Academie vanwege mijn toon. De toon was er wel en die werd ook steeds irritanter, maar ik kon er nog goed mee leven. Echter wist ik wel dat ik iets moest veranderen in mijn leven. Ik zag de toon dan ook als signaal dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen, alleen wist ik niet hoe.

De afgelopen 15 jaar heb ik al veel geprobeerd om meer rust in mijn leven te krijgen. Van een 8-daagse wandeling in de woestijn tot ayahuasca ceremonies. Het hielp even, maar er kwam nooit een doorbraak, ook niet toen ik in 2018 geconfronteerd werd met acute hartproblemen. Altijd was er weer een volgend, hoger of sneller doel: sporten, werken en zelfs ontspannen was een doel waar ik beter in moest worden.

Toen ik via mijn vrouw hoorde van de Tinnitus Academie en wat had rondgeneusd op de website heb ik een intakegesprek gepland. Het gesprek met Cobie Baart voelde meteen goed en uiteindelijk hebben we samen besloten dat het duo traject het meest geschikt voor mij was.

Doen! 
Wat een mooie aanpak met een perfecte mix van praktijk en theorie, uitgevoerd door lieve mensen. De theorie heeft mij heel erg geholpen om in te zien wat er allemaal in je brein gebeurt en welke invloed je daar zelf op kan hebben.

Mijn toon is nog niet volledig weg, maar ik weet zeker dat dit gaat lukken. Ik heb tenslotte 25 jaar lang mijn lichaam en geest overbelast, dat los je niet op in drie dagen. Mijn dochter zei: pap, ik ben blij dat je tinnitus hebt. Dat is een signaal dat je eigenlijk niet kunt negeren en het zal je helpen beter voor jezelf te gaan zorgen.

Bij alle eerdere pogingen om meer rust in mijn leven te krijgen gaf ik de verantwoordelijkheid eigenlijk uit handen: ik wou gered worden. Het grote verschil tussen alles wat ik heb geprobeerd in het verleden en wat ik heb mogen ervaren bij het team van Nicole is dat ik hier heb geleerd hoe ik voor mezelf kan zorgen.

Ondanks de investering die je moet doen om deel te nemen aan het traject zeg ik: doen! Het is het dubbel en dwars waard. Geluk en gezondheid zijn immers niet in geld uit te drukken. Vraag jezelf eens af: kun je jezelf een groter cadeau geven dan leren hoe je beter voor jezelf kan zorgen?

Lees hier de ervaringsverhalen van andere deelnemers of plan een intakegesprek zodat we samen kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden