"Het zal een verschil maken in positieve zin"

Klaas | Deelnemer groepstraject Tinnitus Academie

Februari 2021 hoorde ik ineens een ruis en piep in mijn linkeroor. Na enig speurwerk op het internet sloeg de schrik mij om het hart. Ik bleek tinnitus te hebben en daar is, volgens de vele negatieve berichten op internet, niets aan te doen. Ook de diagnose van de KNO-arts stelde mij niet gerust. Ondanks dat het gehoor, voor mijn leeftijd (48 jaar), uitstekend bleek te zijn, waren zijn woorden: “Ik kan niets voor u doen” en ik stond met 5 minuten weer ontredderd buiten.

Via een artikel in het AD heb ik kennisgenomen van de Tinnitus Academie in Enschede. De holistische en de ervaringsgerichte aanpak sprak mij meteen aan. In april van dit jaar werd mijn intakegesprek gepland en in juli kon ik al deelnemen aan het groepstraject. Ze beloofden geen gouden bergen maar wel een aanzienlijke verbetering van mijn klachten.

De methode van Nicole Bekhuis is inderdaad holistisch. De klachten worden vanuit diverse invalshoeken onder de loep genomen. Het feit dat tinnitus een symptoom blijkt te zijn, en dus niet een aandoening op zich, is voor mij een openbaring. In de 4 dagen en 3 avonden heb ik inzicht gekregen op de oorzaken van mijn klachten en heb ik geleerd dat ik wel degelijk invloed heb op mijn tinnitus en dat angst niet nodig is. Bij mij is langdurige overbelasting van mijn lichaam o.a. een oorzaak van de tinnitus. Wanneer je dat eenmaal weet kun je ook werken aan het herstel.

De sfeer tijdens de dagen was uitstekend. Het delen van mijn verhaal met lotgenoten helpt. De entourage was rustig en comfortabel. Er is weinig afleiding waardoor er ruimte ontstaat voor herstel van het lichaam. Het team van de Tinnitus Academie is professioneel en ze weten waar ze het over hebben. Dat geeft vertrouwen in het verminderen van de tinnitusklachten. Mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd, de piep hoor ik nauwelijks meer. Bij spanning neemt mijn ruis toe maar ik weet nu dat ik daar niet angstig meer voor hoef te zijn. Het wordt vanzelf weer minder als ik de tools, die ik gekregen heb tijdens het traject, op de juiste manier toepas.

De investering in het traject is voor vele mensen niet gering, maar het is het waard. Mocht je tinnitusklachten hebben, gun jezelf deze dagen en maak gebruik van de expertise van diverse professionals op het gebied van tinnitus. Het zal een verschil maken in positieve zin.

Lees hier de ervaringsverhalen van andere deelnemers of plan een intakegesprek zodat we samen kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden