"Wat een verlichting en bevrijdend gevoel dat dit geluid mijn leven niet meer beheerst."

Eric | Deelnemer groepstraject Tinnitus Academie

In oktober 2019 kreeg Eric, na een lumbaalpunctie (ruggenmergpunctie) die hij moest ondergaan naar aanleiding van een hele zware migraine aanval, last van tinnitus. In eerste instantie werd gedacht aan een TIA, maar na een CT-scan en vervolgens een ruggenmergpunctie kwam er geen oorzaak naar voren. De tinnitus bleef en ook kreeg hij veel last van migraine.

“Sinds de ruggenmergpunctie had ik last van een onverklaarbare hele scherpe hoge pieptoon in mijn hoofd (12.000 Herz). Een MRI-scan toonde gelukkig aan dat er geen problemen waren in mijn hersenen. Voor de hoge pieptoon werd ik doorgestuurd voor een gehoortest. Hieruit bleek dat ik voor iemand van mijn leeftijd een erg goed gehoor had. Vervolgens bleek na een bezoek aan de KNO-arts dat ik last had van tinnitus.”

“Het idee en de toon beheerste vanaf dat moment mijn leven. Ik had geen zin meer in het leven en heb zelfs overwogen om een einde aan mijn leven te maken. De situatie was echt onhoudbaar: nooit meer stilte in mijn hoofd, niet kunnen slapen of normaal kunnen functioneren en mij aan alles en iedereen irriteren.”
 
Uiteindelijk ben ik naar het audiologisch centrum gegaan voor een intakegesprek om te kijken wat ze voor mij konden betekenen. Het kwam erop neer dat ik ermee moest leren leven, maar dat tinnitusmaskeerders (hoortoestellen zonder audiologische versterking met een ruis die de toon zouden maskeren) zouden kunnen helpen om mijn toon te kunnen verdragen. De hoortoestellen heb ik laten aanmeten en op mijn toon laten aanpassen. Dit gaf verlichting. Ik had de hoortoestellen vaak hele dagen in, waarop ik weer geïrriteerd raakte door de maskeerders. Ik was moe en gestrest. Toen kwam corona, waardoor ik thuis moest werken en ik ineens tot de ontdekking kwam dat dit een positief effect op mij had. Ik had geen last meer van concentratieproblemen en werd rustiger. Wel gebruikte ik nog steeds de tinnitusmaskeerders.
 
In mei 2021 wees mijn vrouw mij op de Tinnitus Academie en nadat ik de website had bekeken, besloot ik om een intakegesprek aan te vragen. Tijdens het intakegesprek dat ik met Cobie Baart (neuroloog, specialist Progressive Mental Alignment) op 31 mei had werd mij duidelijk dat ik het traject moest gaan volgen. Zeker omdat er resultaten van 92% worden geboekt.
 
Gelukkig kon ik al vrij snel deelnemen aan een 4-daags groepstraject. Echt ongelofelijk wat er daar, op een fantastische locatie, met mij is gebeurd. Lieve en kundige mensen die in staat zijn om je leven in 4 dagen volledig te keren naar het positieve met als resultaat dat je weer zin krijg in het leven en kan genieten.

Het traject was intensief en je wordt geconfronteerd met jezelf, maar nog belangrijker je ontdekt waar het probleem zit en door welke triggers jouw tinnitus wordt veroorzaakt. Geloof mij, het was niet de ruggenmergpunctie. Ik had een onverwerkt trauma in mijn leven en ook ervaarde ik onbewust veel stress.

De tweede dag van het groepstraject bij de Tinnitus Academie merkte ik al dat er wat bijzonders gebeurde: de toon in (heel) mijn hoofd leek zich te verplaatsen naar de rechterkant van mijn hoofd. En op de derde dag voelde het, na de ademhalingssessie, alsof er een soort kurk, aan de binnenkant van mijn rechteroor, iets naar buiten drukte. Klinkt gek? Ja dat klopt, maar het voelde echt zo. ’s Avonds na het avondeten was de toon weg uit mijn hoofd. Wat een verlichting en bevrijdend gevoel dat dit geluid mijn leven niet meer beheerst.
 
Natuurlijk is het nog niet 100% weg, echter wel heel acceptabel. Ik heb nu de controle over de toon. De piep is alleen ’s morgens en ’s avonds nog een beetje aanwezig, maar ik stoor mij er niet meer aan. Mijn leven ziet er ineens heel anders uit en ik heb echt weer zin in het leven. Ik heb belangrijke stappen gemaakt en gekozen om mijzelf op nummer 1 te plaatsen en daar ook naar te handelen. In mijn situatie betekende dat dat ik een nieuwe uitdaging ben aangegaan. Ja, een onzekere toekomst, maar ik ga het redden want mijn leven ziet er nu heel anders uit en ik kan alles weer aan. Het allerbelangrijkste: zet je zelf op nummer 1!
 
De specialisten bij de Tinnitus Academie zijn echt in staat om heel persoonlijk en gericht op jouw problemen je te helpen om weer rust en ruimte in je hoofd te geven. Het volgen van het traject is absoluut de moeite waard. Gun jezelf een beter en stiller leven en sta open voor datgene wat er met jou kan gebeuren deze dagen.
 
Mijn missie: andere mensen met tinnitus helpen hiermee te leren omgaan en een betere kwaliteit van leven te krijgen.

Lees hier de ervaringsverhalen van andere deelnemers of plan een intakegesprek zodat we samen kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden