Ellen Faber (51)
Kuinre

Ik ben ruim 25 jaar bewust van mijn tinnitus. Dit is duidelijk geworden nadat ik een parachutesprong met vrije val gemaakt heb. Lange tijd hoorde ik meerdere tonen tegelijkertijd maar de laatste tijd is dit veranderd naar een toon die veel harder is. Al vanaf mijn kindertijd ben ik erg gevoelig voor bijgeluiden. Muziek, slaap- en eetgeluiden en geluiden van elektronica veroorzaken spanningen en onrust. 
Voordat ik bij de Tinnitus Academie terechtkwam ben ik eenmaal bij een KNO-arts geweest die mij adviseerde om maar in te slapen met de radio aan en de zender af te stemmen op een ruis. Ik werd niet serieus genomen. Dit was een jaar of 15 geleden.
Ik hoorde van de Tinnitus Academie van vrienden. Het duurde nog wel even voordat ik met deze informatie iets ging doen. Pas in december 2019 was voor mij de maat vol en heb ik mij ingeschreven voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek besloot ik gelijk om mee te doen met de groepstherapie.
Bij het traject waren zeer warme, deskundige therapeuten aanwezig die met alle deelnemers betrokken waren. Eindelijk een luisterend oor! Mijn klachten werden eindelijk serieus genomen. Ik werd gehoord en geloofd.
Het groepstraject was een eye-opener. Ik sta niet alleen! Ik heb ervaringen beleefd waarvan ik niet wist dat ik ze had. Hoewel het heel intens en emotioneel was voelde ik me bevrijd en licht. Ik ben nu een stuk rustiger en meer relaxt. Mijn relatie met mijn gezin is er beter op geworden. Ik heb veel minder last van bijgeluiden. Mijn tinnitus is niet meer op de voorgrond en door de handvaten die ik meegekregen heb ga ik ervan uit dat het steeds stiller gaat worden tussen mijn oren.
Ik voel me bevrijd en ben nu beter in staat om los te laten. Momenteel ben ik bezig met verhuizen. Ik ben eraan toe om letterlijk en figuurlijk bagage achter me te laten en te genieten van de rust die dat oplevert.Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden