Egbert (35)

Anderhalf jaar geleden kreeg ik plotseling last van tinnitus. Via huisarts en KNO-arts is gehoorverlies vastgesteld, wat vermoedelijk de oorzaak zou zijn van tinnitus. Daarbij ook de boodschap gekregen dat er niets aan te doen was.

Via via ben ik met Nicole en de TinnitusAcademie in contact gekomen. Inmiddels had de tinnitus behoorlijke invloed op mijn leven. Het beïnvloedde mijn concentratievermogen, en leidde tot vermoeidheid die mijn oorsuizen nog erger maakte. Daarnaast had ik ook last van overgevoeligheid voor geluid. Het leidde tot een teruggetrokken sociaal leven. Duidelijk was dat het zo niet verder kon gaan, en onbevangen, en eigenlijk ook zonder verwachting, ben ik het (groeps)traject ingegaan.

En de resultaten zijn verbluffend. Ik ervaar veel meer rust in mijn oren, maar ook in mijn hoofd. De overgevoeligheid voor geluid is zelfs verdwenen! Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en heb de middelen aangereikt gekregen om weer in controle te komen over mijzelf. De aanpak vanuit verschillende invalshoeken laat zien dat tinnitus niet alleen iets is van het gehoor, maar dat de oorzaak soms veel dieper zit dan gedacht.

Ik ben blij en dankbaar dat ik het traject gevolgd heb. Ook mijn omgeving merkt de verandering. Ik ben ontspannen, en voel me meer in balans. Het oorsuizen is er nog wel, maar vooral als “thermometer” om naar mijn lichaam te luisteren. Was het oorsuizen vooraf een 8 of een 9, nu is het een 1, of bij een slechte dag een 3. Kortom: een verbluffend goed resultaat!

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden