Arjan van Oostenbrugge

Al sinds ik mij kan herinneren heb ik een ruis in mijn rechteroor. Mijn KNO-arts had hier een verklaring voor, namelijk dat er een bloedvat vlak langs mijn trommelvlies liep en dat zou de ruis veroorzaken. Ik heb dit een lange tijd voor waar aangenomen, totdat er ook andere tonen bijkwamen en de ruis heel hard werd. Vanaf 2018 werd het steeds erger en maakte ik mij grote zorgen of ik mijn werk als docent nog wel zou kunnen uitvoeren als dit zo zou doorgaan.

Ik droeg al een geruime tijd een gehoorapparaat en ben gaan informeren bij mijn audicien. Hij verwees mij naar een KNO-arts om dit te bespreken. Ik werd ook steeds vaker duizelig en dacht aan Ménière. De arts wist mij te overtuigen van mijn ongelijk en maakte mij duidelijk dat er aan de tonen niets gedaan kon worden anders dan wat er in de literatuur over geschreven staat. Hij gaf mij twee titels mee om te bestuderen.  

Na de boeken gelezen te hebben en me de oefeningen had eigengemaakt, leek het even goed te gaan. De tonen waren niet minder, maar ik ging ermee om. Kort daarna werd het weer heviger. Mijn angst en zorgen groeiden en werd ik er niet leuker op. Er moest meer zijn, want dit kon zo niet langer. Ik kwam terecht op de website van de Tinnitus Academie en was meteen nieuwsgierig. Hier werden dingen gesteld die mij zeer aanspraken. Vervolgens heb ik mij aangemeld en een zeer prettig intakegesprek volgde al snel. Hier begon mijn proces tot herstel. 

Gedurende het traject heb ik mij volledig overgegeven aan de aanwezige expertise en de diverse professionals die hun kennis deelden. Stuk voor stuk fantastische mensen die de juiste vragen stelden en het proces van herstel bij mij deed versnellen.

Het is bijna wonderlijk om te zeggen, ik moest er zelf ook aan wennen, dat mijn tonen nagenoeg weg waren (en op sommige dagen helemaal). Slechts heel in de verte hoorde ik nog iets. Ik realiseer mij dat het proces nog niet geheel is afgerond en dat ik er middenin zit. De dagen dat de tonen weg zijn geven mij enorme energie en creativiteit. Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug en heb er vertrouwen in dat dit proces goed blijft verlopen. Ik heb rust en hoor nu ook beter.

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden