Zaterdag 25 maart 2023
Tinnitus Symposium | Hoe ik herstelde van tinnitus

Tijdens hét Tinnitus Symposium op zaterdag 25 maart 2023 deel ik samen met gerenommeerde (inter)nationale artsen en tinnitusspecialisten in een interactief programma de meest actuele (wetenschappelijke) kennis en inzichten op het gebied van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten. 

Ik neem je mee in mijn ontdekkingstocht, want ook ik had jaren geleden ernstige tinnitus en aanverwante klachten. Werken ging niet meer en ik kreeg zelfs het advies om mij te laten afkeuren. Angst en eenzaamheid sloegen mij om het hart: zal het altijd zo blijven? Kan het überhaupt weer stil worden? 

Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen herstel en geniet ik weer van de rust en stilte. Een leerzame en waardevolle ontdekkingstocht die ik graag tijdens het Tinnitus Symposium met je deel. Ook gaan we in vier praktijkgerichte workshops aan de slag met oefeningen waardoor jij kunt ervaren welke invloed je zelf eventueel kunt hebben op je klachten.

Helaas zijn er geen tickets meer verkrijgbaar voor het Tinnitus Symposium. Wil je wel op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij de Tinnitus Academie? Laat je gegevens achter!

De locatie & het programma

Het Tinnitus Symposium wordt georganiseerd bij Hoeve Sparrendam in Hoevelaken. Een landelijke gelegen boerderij, net buiten Amersfoort. 

Datum: zaterdag 25 maart 2023 
Tijd: 8.30 uur tot circa 14.30 uur 
Locatie: Hoeve Sparrendameen unieke locatie aan de Veenwal 6, 3871 KG in Hoevelaken (Gelderland)

Programma: in de ochtend zal het plenaire gedeelte plaatsvinden waarin sprekers in een interactief programma kennis en inzicht delen. In de middag neem je deel aan vier praktijkgerichte workshops. Na aanmelding ontvang je van ons begin maart het definitieve programma.
Doelgroep: het programma van het Tinnitus Symposium zal gericht zijn op mensen met tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten.
Voertaal: Nederlands

Benieuwd naar de (inter)nationale sprekers en workshops? Lees snel verder! 

Kennisdeling
(Inter)nationale sprekers

In de ochtend praten Diederick van Zuijlen, Cobie Baart, Michiel Trouw en Nicole Bekhuis je in een interactief programma bij over de nieuwste ontwikkelingen en bespreken ze de mogelijkheden die er zijn om weer te genieten van de rust en stilte. 

Nicole Bekhuis

Founder Tinnitus Academie, ervaringsdeskundige, tinnitus specialist en fysiotherapeut 

"We kunnen niets voor je betekenen, leer er maar mee leven". Ook deze woorden kreeg ik, misschien net als jij, te horen. Uiteindelijk ben ik zelf aan de slag gegaan met mijn eigen herstel, een ontdekkingstocht die ik graag met je deel. Ik vertel over de levenservaringen die mij inzichten gaven en die mij hebben geholpen in mijn proces, waarbij persoonlijk leiderschap de rode draad vormde. Het is mijn missie om een bijdrage te leveren aan het verminderen van tinnitus en aanverwante klachten, want het kan anders! 

Diederick van Zuijlen

KNO-arts Medisch Spectrum Twente (MST)

Diederick van Zuijlen, KNO-arts binnen het Medisch Spectrum Twente zal een interessante voordracht geven waarin hij inzicht geeft in de anatomische en organische achtergrond van tinnitus. Deze inzichten geven je uitleg over de complexiteit van ons (geh)oor, de verbinding van ons uitwendige-, midden-, en binnenoor met onze hersenen in relatie tot tinnitus. 

Cobie Baart

Neuroloog n.p. en PMA-specialist

Cobie Baart volgde haar opleiding in het Amsterdam UMC en werd in 1994 neuroloog binnen Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). In haar bijna 25-jarige loopbaan zag ze zeer regelmatig mensen met onbegrepen klachten zoals tinnitus. In de tijd dat Cobie neuroloog werd, werd er steeds meer bekend over de enorme complexiteit en neuroplasticiteit van het brein en de samenhang met overige lichaamsfuncties, gedrag en onbegrepen klachten. Tijdens het Tinnitus Symposium vertelt Cobie meer over ons brein, de invloed van gedachten, emoties, patronen en gedrag op je brein en de mogelijkheden die er zijn.

Michiel Trouw

Master Manueel therapeut, docent Cranio Facial Therapy Academy en CRAFTA-therapeut

Wist je dat de stand van je kaken en zelfs van je tong invloed kan hebben op je klachten? Een interessant gegeven waar Michiel Trouw meer over uitlegt. Daarnaast vertelt hij meer over de invloed van hoofd-, nek-, en schouderregio op tinnitus en hyperacusis. Als international 'CRAFTA teacher' geeft Michiel vanuit de Cranio Facial Therapy Academy o.a. les in Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en de VS en is hij regelmatig aanwezig op (inter)nationale congressen. 

Hans van Ameide

Fysiotherapeut, Manueel therapeut, psychosomatisch therapeut, tinnitus specialist en specialist systemisch werken

Ieder individu is onderdeel van een systeem zoals bijvoorbeeld je familie, vriendengroep of je werkkring. Deze systemen hebben on(der)bewust invloed op de manier van denken, je gedrag, gevoelens en lichamelijk functioneren. Ze kunnen jou een bepaalde vorm van veiligheid en ondersteuning bieden. Maar wanneer er een verstoring binnen het systeem optreedt kan de balans verdwijnen en daarmee het functioneren verstoren, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Tijdens het symposium vertelt Hans van Ameide je in de workshop meer over de invloed van deze systemen. 

Margit Schlecht

Specialist Progressive Mental Aligment (PMA) en fysiotherapeut

Margit Schlecht zal samen met Cobie Baart tijdens het Tinnitus Symposium meer vertellen over de mogelijkheden van je brein. Als PMA-specialist gaat ze uit van de kracht van ons onderbewuste brein. Dit bestuurt namelijk voor 98% ons lijf, de keuzes die we maken en de woorden die we uitspreken. Hier kan dus ook de oorzaak van veel onverklaarbare klachten, zoals tinnitus en hyperacusis liggen waar ze tijdens het symposium meer over vertellen.

Workshops | In de praktijk aan de slag

Tijdens vier praktijk- en ervaringsgerichte workshops laten we je ervaren welke invloed jij eventueel kunt hebben op je klachten. 

Nicole: "Vanuit eigen ervaring weet ik dat de aanpak voor het reduceren van tinnitus vraagt om een meerdimensionale benadering. Juist de aandacht voor zowel de cognitieve, fysieke, emotionele en spirituele aspecten die invloed hebben op je klachten en het herkennen van verbanden en relaties heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik weer geniet van de rust en stilte."

Tijdens het Tinnitus Symposium neem je, naast het plenaire gedeelte waarin sprekers kennis en inzicht delen, deel aan alle vier de workshops. Je hoeft dus niet te kiezen! 

De mogelijkheden van jouw brein door Cobie Baart en Margit Schlecht
Ons brein is neuroplastisch waardoor het in staat is om zich te herstellen en te herstructureren en klachten zoals tinnitus verminderd kunnen worden. Tijdens deze workshop leggen Cobie Baart (neuroloog n.p. en PMA-specialist) en Margit Schlecht (PMA-specialist en fysiotherapeut) je meer uit over de mogelijkheden van je brein en ervaar je welke invloed gedachten, emoties en patronen kunnen hebben op je klachten. 

Fysieke triggers door Michiel Trouw
In deze workshop laat Michiel Trouw (Master Manueel Therapeut, docent Cranio Facial Therapy Academy en CRAFTA-therapeut) je aan de hand van praktische oefeningen ervaren welke fysieke componenten invloed kunnen hebben op je klachten. 

De invloed van je on(der)bewustzijn door Hans van Ameide
Waarom heb ik nu tinnitus en wat wil mijn lichaam mij vertellen? Hans van Ameide (fysio-, manueel- en psychosomatische therapeut, tinnitus specialist en specialist systemisch werken) laat je zien en ervaren hoe diverse delen van jouw lichaam als systeem bewust en on(der)bewust op elkaar reageren en elkaar beïnvloeden. En welke invloed je hier dus zelf ook op kan hebben.

Van lijden naar leiden door Nicole Bekhuis
Welke stappen moet je nu zetten om je klachten te verminderen en welke invloed heb je zelf op je klachten? Tijdens de workshop neemt Nicole Bekhuis, je samen met tinnituservaringsdeskundigen, mee in hun proces. Je ontvangt de tips & tricks die voor hun uiteindelijk het verschil maakten en ervoor heeft gezorgd dat de klachten zijn gereduceerd. Ze delen hun tegenslagen en succesmomenten zodat jij kan leren van hun ervaringen.

Ervaringen deelnemers 2022
Deelnemers over het Tinnitus Symposium 2022

"Mooi symposium! Geeft een vertrouwd gevoel, alleen dat al geeft rust, bedankt!"

"Mooi opgebouwd, duidelijke informatie, rustig en fijn. Dankjewel."

"Zeer interessant symposium, veel nieuwe dingen gehoord.

Ontdek, leer en ervaar tijdens het Tinnitus Symposium!

Heb je last van tinnitus, hyperacusis of aanverwante klachten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn om jouw klachten eventueel te verminderen? Reserveer dan snel een plek en ontdek, leer en ervaar tijdens het Tinnitus Symposium. 

  Je ontvangt de meest actuele (wetenschappelijke) kennis en inzichten van gerenommeerde (inter)nationale artsen en tinnitus specialisten
 Je leert over het ontstaan van tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten
 We leggen je uit wat de relatie is tussen je brein (het limbisch systeem), tinnitus en hyperacusis
 We vertellen over de invloed van stress, angst, paniek, andere emoties en je omgeving op je klachten
Gedrag en patronen die on(der)bewust invloed kunnen hebben op de geluiden die je waarneemt

 De manier waarop je de vicieuze cirkel van angst, paniek en negatieve gedachten kunt doorbreken
 Je neemt deel aan praktijk- en ervaringsgerichte workshops aan de hand van de vier pijlers van de Bekhuis methode. Hierdoor ervaar je op welke manier je je klachten kunt verminderen
 De manier waarop je d.m.v. de neuroplasticiteit je brein kan trainen en (her)conditioneren
 Nicole Bekhuis deelt haar ontdekkingstocht naar rust en stilte en er zijn tinnituservaringsdeskundigen aanwezig die hun meest waardevolle tips & tricks met je delen

Meer dan 92% van onze deelnemers is (zeer) positief over onze trajecten en ervaren weer (meer) rust en stilte.

Wij maken gebruik van Cookies, meer info op onze privacy pagina

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Tinnitus en de behandeling daarvan.

Contact

Tinnitus Academie
Boekelerhofweg 25 
7548 RA Enschede

Tel. 085 0161808
info@tinnitusacademie.nl

Algemene voorwaarden